Zwolle – Tijdens hun co-schappen in de Isala klinieken hebben vijf co-assistenten het initiatief genomen een benefietavond te organiseren voor co-assistenten, arts-assistenten en medisch specialisten van de Isala klinieken. Doel van de avond was integratie tussen alle partijen en het ophalen van zoveel mogelijk geld voor een goed doel. Het resultaat mag er zijn. De avond leverde een totaalbedrag op van 25.000 euro voor het goede doel: de nieuwbouw van het St. Joseph ziekenhuis in Ghana.
“Het was een bijzonder geslaagde avond”, vertel Annet Aukes, medeorganisator en bestuurslid van de nieuwe Stichting Benefietdiner Isala klinieken. “De diverse acties, waaronder de veiling van kunstwerken, waren een groot succes. Alle acties leverden in totaal 23.100 euro op, maar iemand in de zaal besloot dat bedrag af te ronden naar 25.000 euro.” Het benefietdiner is niet eenmalig, het huidige bestuur wil graag dat het initiatief voortaan jaarlijks wordt georganiseerd.
Het goede doel waar Stichting Benefietdiner Isala klinieken geld voor wil inzamelen is het St. Joseph ziekenhuis te Effiduase-Koforidua in Ghana. Dit ziekenhuis wordt gesteund door de Stichting Care to Move, die ten doel heeft om kennis tussen ziekenhuizen in Ghana en Nederland uit te wisselen op het gebied van zorg rond het bewegingsapparaat. De uitwisseling betreft zowel vakinhoudelijke, medische als organisatorische expertise. Momenteel levert de stichting Care to Move een bijdrage aan de nieuwbouw van het ziekenhuis. Stichting Benefietdiner Isala klinieken heeft dit jaar als doel het inrichten van een nog te realiseren Intensive Care Unit in deze nieuwbouw. De voornaamste doelstelling van Care to Move is om het St. Joseph te ontwikkelen tot een zelfstandig draaiend opleidingsziekenhuis (teaching hospital). Centraal hierin staat het continueren en structureren van de zorg ter plekke. Met kennis uit Nederland moet het St. Joseph zich binnen een aantal jaren kunnen ontwikkelen tot hét opleidingsziekenhuis voor orthopedie en traumatologie in de Eastern Region van Ghana. In 2010 moet het St. Joseph geheel door Ghanese artsen geleid worden. Dan kan samenwerking op alle gebieden van de gezondheidszorg mogelijk zijn, van preventie tot diagnostiek, behandeling tot opleiding. Uiteindelijk wordt een opleidingsziekenhuis gerealiseerd voor Ghanese én Nederlandse artsen in opleiding.