Zeker in tijden van economische crisis biedt het Ervaringscertificaat veel voordelen. Het kan de bemiddeling van werk naar werk vergemakkelijken als ontslag dreigt en het versterkt de positie van de werknemer of werkzoekende op de arbeidsmarkt.
Om een Ervaringscertificaat te krijgen stellen werknemers of werkzoekenden, samen met een erkende EVC-aanbieder, een portfolio op, met bewijsstukken waarin zij laten zien welke kwaliteiten en ervaringen ze in hun werk hebben ontwikkeld.
Ook de rijksoverheid stimuleert momenteel het Ervaringscertificaat. Zij wil de bekendheid van dit middel te vergroten via de postbus 51 campagne ‘Weet waar je staat. Vraag je Ervaringscertificaat.’ Daarnaast stimuleert de overheid een Leven Lang Leren via fiscale voordelen voor zowel scholing als het Ervaringscertificaat voor bedrijven, waardoor het extra interessant wordt om opleidingsaanbod te koppelen aan erkende kaders. De Voorhoedescholen (een initiatief van de Projectdirectie Leren en Werken) hebben de handen ineen geslagen om het netwerk ‘Eén in EVC’ op te richten.
De volgende onderwijsorganisatie nemen deel in het netwerk:
Hbo: Christelijke Hogeschool Windesheim, Fontys Hogescholen.
<
p class=”MsoNormal”>Mbo: Albeda College, Noorderpoortcollege, Alfa-college, ROC Nijmegen, ROC Eindhoven, Koning Willem I College, Rijn IJssel, ROC De Leygraaf, ROC van Twente, AOC Oost, ROC Tilburg, Nova College.