Het weer: Opwarming onder veel zon

Deventerstraatweg
Foto: Peter Denekamp

Donderdag is het belangrijkste weernieuws dat het warmer wordt in Zwolle. In het weekend flink warmer. Woensdag werd op veel plaatsen in de stad al 25 graden gemeten, donderdag tellen we daar ‘s middags gewoon 2 graden bij op. De dag begint nog vrij koel met 10 graden.

In de ochtend scharrelt wat lage en middelbare bewolking rond boven onze omgeving. De zon heeft er weinig hinder van. Zwollenaren op de grond evenmin, want er komt geen regen uit. ‘s Middags is het puur zomer in Zwolle, dankzij zon en warmte. De wind komt uit het noordoosten en is in de loop van de middag en het begin van de avond het meest merkbaar. Er staat dan een matig briesje, windkracht 3, later in de avond weer afnemend.

Het hogedrukgebied dat bij Schotland bivakkeerde en ons dagenlang droog en vaak zonnig weer bracht, verplaatst zich met de kern naar Scandinavië. Daardoor kantelt de windrichting bij ons van noordoost naar oost. En voilà, de temperatuur zet een overtuigende stijging in. Met die noordenwinden van de afgelopen tijd gebeurde dat niet.

Vrijdag en het weekend zijn ronduit zomers in Zwolle. Een grote bak zonneschijn en een temperatuur die ‘s middags in de stad oploopt richting tropisch. Dan hebben we het over 30 graden. In de weekendnachten wordt het niet kouder dan 15 graden. De kans op een zomers buitje is minimaal, hoewel er zondag waarschijnlijk wel wat activiteit is in onze buurlanden.

Foto 1
Deventerstraatweg - Foto: Peter Denekamp
Deventerstraatweg
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)