Zwolle – Hoe ga je als hulpverlener om met weerstand bij ouders en jongeren? Wat kun je als pleegouder doen als de biologische ouder onverwachts zijn kind terug eist? En hoe houd je als jongere het contact met je ouders goed wanneer je onder toezicht bent geplaatst? Deze en andere morele vraagstukken komen aan de orde in het boek ‘Dilemma’s delen’. AnneMarie Bloemhoff schreef het boek in opdracht van Trias Jeugdhulp ter ere van het vijfjarig jubileum. In ‘Dilemma’s delen’ , dat sinds vandaag bij Waanders Boekverkoop in de winkel ligt, komen zowel jongeren, (pleeg)ouders als professionals van Trias Jeugdhulp aan het woord. Zij vertellen in het boek over dilemma’s uit de dagelijkse praktijk en hoe zij hier mee omgaan.
“In de afgelopen vijf jaar is er onwaarschijnlijk hard gewerkt om van Trias Jeugdhulp één organisatie te maken. Er ging geen dag voorbij zonder dat er keuzes gemaakt moesten worden op de werkvloer en aan de vergadertafel”, aldus Fokko Witteveen, bestuurder van Trias Jeugdhulp. “Soms betrof het een vanzelfsprekende keuze, maar minstens zo vaak ging het om lastige en complexe vraagstukken en werden wij voor dilemma’s geplaatst. Met dit boek nemen we de tijd om te reflecteren. Want wij zijn er stellig van overtuigd dat ruimte voor reflectie bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdzorg.” Heeft u interesse in een exemplaar van ‘Dilemma’s delen’? Het boek is voor tien euro verkrijgbaar bij Waanders Boekverkopers, Eiland 9 in Zwolle. U kunt het ook bestellen via secretariaat@triasjeugdhulp. U vermeldt dan in uw mail uw naam, adres en het aantal exemplaren dat u wilt bestellen. De opbrengst komt ten goede aan het Noodfonds Pleegzorg Overijssel.
Trias Jeugdhulp biedt met bijna 500 medewerkers – vanuit tal van locaties in de provincie – aan bijna 1500 cliënten per jaar ambulante gezinsbegeleiding, dagbehandeling, pleegzorg, 24-uurs zorg en de hulpvorm jeugdzorgboerderijen. Zij begeleiden ook 850 pleeggezinnen. De hoofdlocatie van Trias Jeugdhulp bevindt zich in Zwolle aan de Emmawijk 11.Kenmerkend voor hen is dat ze de draagkracht willen versterken en de draaglast verminderen.