Het weer: Stapelwolken die ’s middags kunnen uitgroeien tot een bui

Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend heeft Zwolle even tijd om op te drogen van alle regen die de afgelopen dagen is gevallen. Veel stapelwolken en wat zon zijn boven de stad te zien. Tegen het middaguur groeit de kans op een bui echter opnieuw.

Het lagedrukgebiedje boven de Noordzee dat de buien aanstuurt, komt nog iets dichterbij. De buien lijken zich donderdag meer te focussen op de oostgrens van het land. Desondanks houden we de stapelwolken in de gaten, want die kunnen vooral ’s middags uitgroeien tot een bui waarin het ook kan onweren.

’s Morgens vroeg is de minimumtemperatuur ongeveer 12 graden, de middagtemperatuur is 16 tot 18 graden. In een bui dipt de temperatuur een paar graden. De zuidwesten– tot westenwind is zwak tot matig en bij buien zijn sterkere windvlagen mogelijk. ’s Avonds en ’s nachts staat er weinig wind.

Vrijdagochtend vroeg is er kans op mistbanken in Zwolle en omgeving. Die verdwijnen vlot. Zwolle is vrijdag niet veilig voor een bui. In de middag is de kans om nat te worden het grootst en dan is er uiteraard ook meer bewolking. De wind verlaat ’s middags het zuidwesten en zoekt de koele noordhoek op.

In het weekend is de maximumtemperatuur ongeveer 18 graden en er staat meer wind. Die komt uit het noordwesten tot noorden met kracht 3 à 4. Zaterdag zou het wel eens tegen kunnen vallen met de zon, maar met een beetje geluk blijft het overdag droog. Zondag verloopt vrijwel zeker droog met zon en stapelwolken.

Foto 1
Dobbevijver - Foto: Ank Pot
Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)