Het weer: Iets frisser, wel meer zon

Blaloweg
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend voor 7 uur heeft Zwolle kans op enkele laatste regendruppels van fronten die in de nacht zijn gepasseerd. Maar de zon komt al gauw op de proppen. De bewolking vermindert en meer blauw verschijnt boven de stad.

De middag verloopt droog en steeds zonniger met een frisse westenwind, matig van kracht. In de ochtend staat ongeveer 13 graden op de thermometer, ’s middags is 17 graden het maximum en dat is aan de magere kant voor de tijd van het jaar. Uit de wind en in de zon voelt het een stuk warmer aan. De zon heeft veel kracht in juni, de verwachte UV-index is 5, wat betekent dat de onbeschermde huid gauw verbrandt buiten.

In de nacht naar donderdag staat er weinig wind. Onder een grotendeels heldere hemel koelt het flink af. Het kwik daalt naar ongeveer 8 graden donderdagochtend. De zon gaat vele uren maken in gezelschap van stapelwolken. ’s Middags bestaat er een kleine kans dat een stapelwolk uitgroeit tot een bui. De maximumtemperatuur is ongeveer 18 graden.

Vrijdag lijkt het weer sterk op dat van donderdag. Zon, stapelwolken en een wat grotere kans op een bui. Ook op zaterdag is Zwolle niet vrij van een bui. Het is nog steeds aan de koele kant, maar de zon is erbij en straalt krachtig op de stad.

Foto 1
Blaloweg - Foto: Hans Smit
Blaloweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)