Het weekendweer: Zaterdagmiddag veel wind, beide dagen zon maar ook kans op een bui

Rotonde in de Rijnlaan.
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend is het bewolkt en overwegend droog. Dat blijft niet zo. Aan het eind van de ochtend trekt een regenfront over. Het is smal en snel, zodat het in het begin van de middag alweer voorbij is. Het wordt droog en opklaringen fleuren Zwolle ’s middags op. De maximumtemperatuur is zo’n 20 graden.

In de middag schijnt de zon flink, met nog steeds een kleine kans op een nagekomen buitje. De zuidwestenwind speelt zaterdagmiddag een stevig partijtje mee. Hij trekt vanaf het middaguur aan naar windkracht 4 tot 6, een matige tot krachtige wind, plus uitschieters in de regio Zwolle tot ongeveer 70 kilometer per uur. In de kustprovincies staan waarschuwingen uit voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

’s Avonds neemt de wind af. Maar rond 21.00 uur, wanneer de EK-wedstrijd tegen Turkije begint, is er waarschijnlijk nog te veel wind om lekker buiten te zitten. Daarnaast bestaat er kans dat een enkele bui boven de stad opduikt.

Zondag heeft de zon vooral ’s morgens speelruimte. In de middag en avond verschijnen meer wolken en moet rekening worden gehouden met een bui. Het kwik varieert van een frisse 13 graden zondagochtend vroeg tot ongeveer 19 graden ’s middags. De zuidwestenwind blijft binnen de perken: kracht 3, een matig briesje.

Maandag is er veel zonneschijn en de temperatuur stijgt naar 22 graden. Dinsdag en woensdag wordt het 25 graden of warmer. Zomerse temperaturen in Zwolle, alle dagen wel met kans op een bui.

Foto 1
Rotonde in de Rijnlaan. - Foto: Ank Pot
Rotonde in de Rijnlaan.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)