Zwolse dames landskampioen American Football

Zwolle Blue Jays pakt opnieuw de landstitel in Leiden.
Foto: Fabian Richardson

Het gecombineerde damesteam van Zwolle Blue Jays en Flevo Phanthoms is zondag in Leiden opnieuw landskampioen American Football geworden. Ze versloegen in de extra speeltijd aartsrivaal Amsterdam Cats.

“De wedstrijd was zwaar en pittig,” zegt Murielle Nestor-Hubert, teamcaptain en quarterback. “Beide teams waren even sterk waardoor de wedstrijd lang op 0-0 bleef steken.” Uiteindelijk trokken de Blauwvingers in de extra tijd aan het langste eind met een touchdown. “Een supergoede finish van een lange wedstrijd,” verzucht Nestor-Hubert. “Het was echt zenuwslopend, maar ook zo tof.”

Hoofdtrainer Dennis Nijmeijer kijkt terug op een interessante wedstrijd. “Aan beide zijdes stond de defensie sterk. Helaas hebben we in de normale tijd geen punten op het bord kunnen krijgen.” In de shoot-outs kwamen de Blue Jays op voorsprong. “Ik heb ze direct tot de orde geroepen dat er ook nog een solide verdediging moest staan om te voorkomen dat de Cats zouden scoren en dit is gelukkig gelukt. Ik ben een zeer trotse coach.”

Door: Phileau Meij

Foto 1
Zwolle Blue Jays pakt opnieuw de landstitel in Leiden. - Foto: Fabian Richardson
Zwolle Blue Jays pakt opnieuw de landstitel in Leiden.
Foto: Fabian Richardson

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)