Het weer: Warme zomerdag met zon en sluierwolken

In het buitengebied van Zwolle.
Foto: Hans Smit

Woensdag schijnt de zon door sluierwolken heen. Het is een warme zomerdag in Zwolle, ongeveer 16 graden ’s morgens, oplopend naar zo’n 28 graden in de middag. Dat is iets minder extreem dan op dinsdag, toen in de stad een tropische temperatuur van ruim 30 graden werd gemeten.

Franse onweersbuien zijn woensdag vooral in de avond actief, vele kilometers ten zuiden van Zwolle. Mogelijk belandt wat bewolking van dit buiengebied boven onze regio. Regen verwachten we er niet uit. ’s Avonds is het lang warm buiten. Er staat een beetje meer wind dan op dinsdag, zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het noordoosten.

Het weer op donderdag is verre van zeker. Misschien dat in de ochtend al onweer opduikt boven de stad. Meer wolken worden hoe dan ook verwacht. Maar de zon is nog steeds toonaangevend, mochten de buien wegblijven. Een middagtemperatuur rond 25 graden, na een eventuele bui iets koeler.

Vrijdag is het zomerweer helemaal terug in Zwolle. Bij nauwelijks wind stijgt de temperatuur ’s middags onder de zon naar 27 graden. In het weekend staan buien op het programma, vermoedelijk zowel op zaterdag als zondag. De temperatuur stort na de buien niet in, een zomerse 25 graden blijft na het weekend binnen bereik.

Foto 1
In het buitengebied van Zwolle.  - Foto: Hans Smit
In het buitengebied van Zwolle.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)