Gratis vissen vangen voor kinderen in Stadshagen

Zomerviskaravaan in Stolwijk.
Foto: Sportvisserij Nederland

Hengelsportvereniging De Hengelsport en Sportvisserij Nederland organiseren volgende week woensdag een vismiddag voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar in het Twistvlietpark. Het gratis evenement is onderdeel van de Zomerviskaravaan, een landelijk initiatief om kinderen kennis te laten maken met de hengelsport.

In het park in Stadshagen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Kinderen leren onder meer een eigen vistuigje te maken om even later onder begeleiding vissen uit de vijver te hengelen. Daarbij is er aandacht om verantwoord om te gaan met een gevangen vis en hoe de dieren het beste onthaakt kunnen worden. Ook kan er op een vissimulator een grote vis binnen worden gedraaid.

De organisatie zorgt voor hengels, aas, voer en er is gratis drinken beschikbaar. Na afloop krijgen alle deelnemers een gratis hengel en een goed gevulde goodiebag. Er kunnen maximaal 75 kinderen meedoen aan de vismiddag in Stadshagen. Ouders kunnen hun kind inschrijven op de website van de organisatie. Daarbij geldt: vol is vol.

Het evenement begint woensdag 28 augustus om 9.30 uur bij het viswater in het Twistvlietpark ter hoogte van Werkerlaan 1. De Zwolse editie van de Zomerviskaravaan komt om 14.30 uur ten einde. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden waardoor aangemelde kinderen in kunnen lopen wanneer ze willen.

Foto 1
Zomerviskaravaan in Stolwijk. - Foto: Sportvisserij Nederland
Zomerviskaravaan in Stolwijk.
Foto: Sportvisserij Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)