Het weer: Zon, wolken en ’s middags toenemende kans op een bui

Station Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Maandag scharrelen veel wolken rond boven Zwolle, maar openingen voor de zon zijn er vooral ’s ochtends ook. Tussen de wolken kan een bui zitten en de kans daarop neemt ’s middags sterk toe. Een donderklap is dan niet uitgesloten. In de loop van de avond zakt de buiigheid geleidelijk in.

Wolken en buien horen bij twee fronten die maandagmiddag van west naar oost overtrekken. De dag begint met een temperatuur van ongeveer 14 graden, het maximum ’s middags is zo’n 22 graden. Dat is ruim 2 graden koeler dan op zondag.

Maandag houdt de wind zicht eerst koest. Hij is zwak uit het westen. Wanneer de buien in de middag hun entree maken, neemt hij toe naar matig, een volle windkracht 3, uit het noordwesten.

Ons weer komt een groot deel van de week uit dat koele noordwesten. Dinsdag stuwt een lagedrukgebied tussen Schotland en Noorwegen veel bewolking, regen en wind naar onze omgeving. In de loop van dinsdagmiddag en ’s avonds staat Zwolle een bak regenwater te wachten.

De temperatuur levert verder in. Dinsdag wordt de 20 graden niet meer gehaald. Woensdag bereikt Zwolle het dieptepunt van de week. Minder dan 15 graden wordt het overdag en in de nacht naar donderdag dalen we onder de 10 graden.

Later in de week komt de zon er wel weer beter bij en de temperatuur krabbelt op. Maar ook dan kan een bui richting Zwolle komen.

Foto 1
Station Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Station Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)