Het weer: Kil en kans op buien met onweer

Hoosbui in de Gender.
Foto: Ank Pot

Woensdag zijn in het begin van de ochtend al buien actief, meteen met kans op onweer. Zwolle krijgt ze vanaf zee over zich heen en is er niet zomaar van af. Vanaf het middaguur krijgen de buien extra energie en kunnen ze nog pittiger uitpakken. De buiigheid houdt aan tot ver in de avond.

Het KNMI heeft woensdag in Overijssel van 8.00 tot 21.00 uur code geel uitstaan vanwege de kans op onweer, hagel en plaatselijke wateroverlast door veel regen. Tijdens buien zijn ook windstoten mogelijk die hinderlijk zijn voor het verkeer en buitenactiviteiten.

Tussendoor breekt de zon fel door. Buiten de buien om is de wind matig uit het zuidwesten tot westen, kracht 3 tot 4. De temperatuur is woensdag een schamele 12 à 14 graden, in een bui nog enkele graden killer. Het kwik zakt ’s nachts onder de 10 graden.

Donderdag concentreren de buien zich eerst op de kustgebieden. Boven Zwolle pakt de zon ruimte tussen de overtrekkende wolken. In de middag en avond bereiken sommige buien onze omgeving. Na een koude ochtend is de middagtemperatuur ongeveer 14 graden en er staat een matige zuidwestenwind, kracht 3.

Vrijdag is de luchtdruk aan het stijgen en het weer verbetert. De kans op een bui is een stuk kleiner en met een beetje geluk houdt Zwolle het droog. De zon lijkt de overhand te krijgen en de temperatuur klimt naar ongeveer 17 graden.

In het weekend warmt het nog een of twee graden meer op. Zwolle houdt het tot zondagavond droog, volgens de huidige inzichten.

Foto 1
Hoosbui in de Gender. - Foto: Ank Pot
Hoosbui in de Gender.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)