Het weer: Zeer wisselvallig

Katerveersluizen
Foto: Bob Koning

Donderdagochtend vroeg trekt een groot neerslaggebied naar het noorden weg. Daarmee is Zwolle niet van de nattigheid af, losse buien kunnen nog steeds opdoemen uit het zuidwesten. Vanaf het middaguur wordt de kans daarop alleen maar groter.

De bewolking breekt geregeld, maar ’s avonds activeert de buiigheid verder. Het weer is kortom zeer wisselvallig. Dit wordt aangestuurd door een omvangrijke depressie met donderdag lagedrukkernen ten westen en noordwesten van onze omgeving. De depressie heeft van de Spaanse weerdienst de naam Aitor gekregen omdat het slechte weer zich helemaal uitstrekt tot het Iberisch Schiereiland.

De zuidwestenwind in Zwolle is matig, kracht 3 tot 4. In de middag de meeste wind. De temperatuur klimt na een ochtendminimum van 14 graden naar 18 graden in de middag, tijdens een bui enkele graden lager.

Vrijdag trekt Aitor weg naar het noordoosten, wat aan de achterzijde de wind aanjaagt. In de regio Zwolle moet gerekend worden op kracht 5, een vrij krachtige wind. Deze zuidwester gaat gepaard met windstoten tot circa 70 kilometer per uur, volgens de huidige berekeningen.

Vrijdagmiddag en -avond ruimt de wind naar het noordwesten en trekken forse buien, mogelijk met onweer, het land op. Het is nog afwachten of Zwolle de volle laag krijgt.

In het weekend komt het weer tot bedaren dankzij een hogedrukgebied. De wind zwakt af naar matig, kracht 3. Zaterdag uit het noordwesten, zondag zoekt de wind zuidelijke richtingen op. Opvallend is de lage middagtemperatuur van 13 of 14 graden op zaterdag.

Foto 1
Katerveersluizen - Foto: Bob Koning
Katerveersluizen
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)