Het weer: Overdag lang droog, ’s avonds nat

Spreeuwen boven Zwolle.
Foto: Ank Pot

Maandag neemt de bewolking boven Zwolle na het middaguur toe. Een oceaandepressie is via Engeland op weg naar onze omgeving. In de middag worden de wolken dik, waarna het gaat regenen. De avond verloopt kletsnat en misschien is dan ook een donderklap te horen.

’s Morgens wijst de thermometer ongeveer 8 graden aan, maandagmiddag voor de regen uit is het circa 15 graden. De wind komt uit de zuidoosthoek en trekt geleidelijk aan naar windkracht 3 tot 4. In de avond blijft deze wind staan.

De depressiekern verschijnt in de nacht naar dinsdag voor de kust. Dinsdag trekt de depressie rondtollend over het land en levert dan nog een extra portie regen af. De neerslaghoeveelheid, windsterkte en -richting in Zwolle zijn afhankelijk van de precieze koers van de kern, die nog niet geheel duidelijk is. In het volgende weerbericht daarover meer.

Woensdag is de depressie doorgetrokken naar Duitsland. De regen verdwijnt, maar vermoedelijk houden we nog wel veel bewolking over. De wind is noordelijk tot noordoostelijk van richting en zwak tot matig van kracht. Een groot hogedrukgebied boven de Noordzee schuift langzaam hierheen.

Dat zorgt voor een weersverbetering. Woensdag tot en met zaterdag wordt regen op afstand gehouden. De zon krijgt ruimte en ’s nachts is er kans op mist. De middagtemperatuur in de stad ligt bij 16 graden, wat normaal is voor begin oktober. Maar de wind houdt zich rustig en met ochtendmist en zon erbij belooft het mooi herfstweer te worden in Zwolle.

Foto 1
Spreeuwen boven Zwolle. - Foto: Ank Pot
Spreeuwen boven Zwolle.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)