Het weer: Veel bewolking en regen

Bij de Milligerplas.
Foto: Bob Koning

Dinsdag ligt Zwolle onder een grijs wolkendek waaruit het vaak regent. Er kan heel wat vallen en de droge periodes zijn schaars. De weermodellen komen met een verwachte etmaalhoeveelheid neerslag in onze regio van zo’n 20 liter per vierkante meter.

De kern van een lagedrukgebiedje trekt over het land naar het zuidoosten. Het heeft veel bewolking en regen bij zich. In de temperatuur zit dinsdag weinig beweging, het is tussen 11 en 13 graden. Kil en nat, gelukkig blijft de wind binnen de perken. Die komt uit richtingen rond zuid en is matig, kracht 3.

In de avond en nacht neemt de wind af en wordt het nevelig, mogelijk mistig. Het lagedrukgebiedje is dan al deactiverend boven Duitsland aangekomen.

Woensdag verdwijnt eventuele mist, want er steekt een briesje op uit het noordoosten. Zwolle blijft overdag waarschijnlijk met veel bewolking zitten, met nog kans op een enkele bui. Het goede nieuws is dat dit voor een aantal dagen de laatste regen is.

Vanaf donderdag is het droog en komt de zon goed aan bod, wel na een mogelijk mistige start ’s morgens. De middagtemperatuur stijgt naar ongeveer 15 graden. De nachten zijn koud met minima die dalen naar 5 graden.

Foto 1
Bij de Milligerplas. - Foto: Bob Koning
Bij de Milligerplas.
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)