Ahmet en Elif Erçetin vieren 60-jarig huwelijk in Zeeheldenbuurt

Ahmet en Elif Erçetin zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Ahmet en Elif Erçetin vierden op 15 augustus hun 60-jarige huwelijk. Wethouder Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren. Voor Ahmet en Elif was het bezoek van de wethouder een grote eer. Elif glunderde van trots op de bank in haar huiskamer omdat de stadsbestuurder tijd voor haar en Ahmet had vrijgemaakt en op visite kwam.

Ahmet Erçetin en Elif Atik zijn in Turkije getrouwd toen ze beiden ongeveer 20 jaar waren. In 1971 is Ahmet als gastarbeider naar Nederland gekomen. Hij verbleef destijds in een pension in Twello. Hij werkte bij Friki, het huidige Plukon. Later ging hij aan de slag bij fietsenfabriek Union in Nieuwleusen. In 1978 verhuisde Ahmet naar Zwolle.

In hetzelfde jaar is Elif met de kinderen naar Nederland gekomen. Inmiddels wonen ze 53 jaar met plezier in Nederland. In de straat in de Zeeheldenbuurt is het echtpaar niet meer weg te denken. Ze behoren dan ook tot de bewoners die er het langste wonen. Ze hebben altijd fijne buren gehad en veel lieve mensen leren kennen.

Ahmet en Elif hebben vijf kinderen, dertien kleinkinderen en een achterkleinkind. Die wonen allemaal in Zwolle. De tweede en derde generatie Erçetins werken of studeren. De vier generaties zijn trots om Zwollenaar te zijn. Ahmet en Elif zijn gelukkig en blij met hun hechte familie. Ze hopen nog veel achterkleinkinderen te mogen meemaken. Lang hoeven ze niet te wachten op hun tweede achterkleinkind. Begin volgend jaar hopen ze opnieuw overgrootvader en -moeder te worden.

Foto's 4
Ahmet en Elif Erçetin zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Ahmet en Elif Erçetin zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Elif vond het een grote eer dat de wethouder haar thuis bezocht. - Foto: Peter Denekamp
Elif vond het een grote eer dat de wethouder haar thuis bezocht.
Foto: Peter Denekamp
Ahmet en Elif Erçetin met wethouder Gerdien Rots. - Foto: Peter Denekamp
Ahmet en Elif Erçetin met wethouder Gerdien Rots.
Foto: Peter Denekamp
Een deel van de familie Erçetin en wethouder Gerdien Rots. - Foto: Peter Denekamp
Een deel van de familie Erçetin en wethouder Gerdien Rots.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)