Geslaagd symposium over inclusieve arbeid in de toekomst bij Tiem in Zwolle

Het ontbijt tijdens het Tiem Symposium.
Foto: Tiem

Het jaarlijkse Tiem Symposium werd donderdag gehouden met een ontbijt waarbij het thema ‘Inclusieve arbeid in de toekomst’ was. Zo’n 55 relaties, ondernemers en partners uit het sociaal domein werden ’s ochtends vroeg welkom geheten bij sociaal werkbedrijf Tiem aan de Lingenstraat.

Wethouder Paul Guldemond gaf zijn visie op arbeidsproductiviteit en inclusie. “We hebben iedereen nodig en daarvoor moeten we de arbeidsmarkt voor iedereen toegankelijk maken,” aldus de wethouder. Na het ontbijt ging iedereen naar een van de vier workshops. Deze werden verzorgd door TINT Apeldoorn, NewBees Inc., Human Benefits en Tiem zelf.

Tijdens de workshop van TINT Apeldoorn over inclusieve innovatie ontdekte men hoe technologie kan helpen om personeelstekorten en arbeidsvraagstukken op te lossen. Daarna konden deelnemers meedoen aan een technologieproeverij. Vertaaloortjes, waarmee je gemakkelijk kunt communiceren met anderstaligen, werd door een van de deelnemers als zeer bruikbare technologie gezien.

NewBees Inc. liet deelnemers de culturele verschillen op de werkvloer onder de loep nemen en bood praktische handreikingen die theorie direct in actie omzetten voor een inclusieve samenwerking. De interactieve sessie van Human Benefits liet zien hoe de kracht van generatiediversiteit benut kan worden. Met praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk konden deelnemers meemaken hoe verschillende generaties effectief kunnen samenwerken.

Tiem liet de deelnemers vooruitblikken in een razendsnelle sessie over de inclusieve werkplek van morgen. Daarnaast kreeg iedereen een waaier met tips over inclusief ondernemen. Tiem kijkt terug op een geslaagd inspiratieontbijt.

Foto 1
Het ontbijt tijdens het Tiem Symposium. - Foto: Tiem
Het ontbijt tijdens het Tiem Symposium.
Foto: Tiem

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)