Het weer: Zonnige herfstdag

Botlek
Foto: Ank Pot

Vrijdag is een zonnige herfstdag in Zwolle. ’s Middags ontstaan vriendelijke stapelwolken in de blauwe lucht en het blijft droog. ’s Morgens vroeg is het slechts 3 of 4 graden en aan de grond vriest het misschien ergens. Net als op donderdag is de middagtemperatuur circa 16 graden.

Na het middaguur is te merken dat de oktoberzon nog kracht heeft. Het is aangenaam buiten, ook dankzij de slechts zwakke noordoosten– tot oostenwind. In de avond valt de wind helemaal weg en onder een heldere sterrenhemel wordt het koud.

Zaterdagochtend vroeg zakt het kwik dieper weg dan op voorgaande ochtenden. Naar het vriespunt gaat het op neushoogte en het zou niet verbazen als hier en daar een autoruit gekrabd moet worden. Kans op mist is er ook, deze verdwijnt in de loop van de ochtend.

De zon schijnt zaterdag uitbundig en het kwik stijgt weer naar circa 16 graden. Zondag schuift geleidelijk meer bewolking over de stad, het blijft zeker overdag nog droog. De middagtemperatuur valt iets lager uit. Er steekt wind op uit het zuidoosten.

Na het weekend stomen lagedrukgebieden vanaf de oceaan op naar onze omgeving. Ze veroorzaken vanaf maandag wisselvalligheid en tegelijk zachter weer in Zwolle. In de tweede helft van de nieuwe week krijgen we mogelijk veel wind door de komst van orkaan Kirk. Die leeft zich nu nog uit boven de zuidelijke Atlantische Oceaan en trekt afzwakkend richting Europa, maar Kirks precieze koers is nog onzeker.

Foto 1
Botlek - Foto: Ank Pot
Botlek
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)