Het weer: Kans op een bui in de nanacht, overdag droog met zon

Zicht op Stadshagen.
Foto: Bob Koning

Maandag trekt in alle vroegte een smalle zone met buien over. Daar kan Zwolle eentje van meekrijgen. In de ochtendspits zijn de buien alweer voorbij en klaart het mooi op. De zon schijnt aan de blauwe lucht met af en toe wolken.

Dat droge weer met zon en wolken houden we maandag vast. De dag begint met 13 graden op de thermometer en dat is zachter dan de voorgaande ochtenden. ’s Middags klimt het kwik naar ongeveer 19 graden, helemaal niet slecht voor de maand oktober. Een matige wind, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten voert zachte lucht aan.

Deze stroming wordt veroorzaakt door een groot lagedrukgebied met het centrum bij Ierland. Het stuurt in de avond meer bewolking hierheen. In de nacht naar dinsdag staat er tijdelijk een zwakke wind uit het zuidoosten. De bewolking wordt dikker en buien trekken over de stad.

Dinsdagochtend zijn ze voorbij. Het is lang droog bij een temperatuur die oploopt naar 19 graden. Zwolle kijkt waarschijnlijk tegen meer bewolking aan dan op maandag. ’s Avonds neemt de kans op buitjes toe.

Kirk komt woensdag als ex-orkaan in Frankrijk aan land. Volgens de huidige berekeningen trekt zijn kern via Luxemburg naar Duitsland. De restanten van Kirk produceren nog een hele bak regen. Met die neerslag krijgt ook Zwolle te maken. Dat gebeurt donderdag en daarbij is een forse wind mogelijk. Hoe fors die wind uitpakt, wordt in de komende dagen duidelijk.

Foto 1
Zicht op Stadshagen. - Foto: Bob Koning
Zicht op Stadshagen.
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)