Bewonersbijeenkomst over dijkversterking tussen Westenholte en IJsselmuiden

|   Laatste wijziging

De dijk tussen Westenholte en IJsselmuiden.
Foto: WDODelta

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) onderzoekt wat de beste oplossing is om de IJsseldijk tussen de wijk Westenholte in Zwolle en IJsselmuiden te versterken. Bewoners aan de dijk en overige geïnteresseerden zijn donderdag welkom tijdens een bijeenkomst in De Toekomst in Wilsum.

Bewoners horen dan meer over welke oplossingen het waterschap het komende jaar verder onderzoekt. Deze dijkversterking met de naam ‘Mastenbroek-IJssel’ is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken.

De dijk tussen Zwolle en IJsselmuiden beschermt polder Mastenbroek tegen hoogwater vanaf de IJssel en tegen de gevolgen door storm vanaf het IJsselmeer. Sinds januari verzamelde het waterschap samen met bewoners en organisaties informatie over de dijk en het gebied. Ook onderzocht het waterschap welke oplossingen er zijn om de dijk te versterken.

“Met het in kaart brengen van de verschillende oplossingen, maken we een belangrijke tussenstap om uiteindelijk te komen tot een definitieve keuze,” zegt waterschapsbestuurder Hans Wijnen. “Daarbij wegen we de voor- en nadelen tegen elkaar af, bijvoorbeeld de impact op bewoners en de omgeving, de kosten en of het technisch haalbaar is.”

Tijdens de bijeenkomst vertelt het projectteam meer over de oplossingen per stuk dijk en waar de dijk wel en niet versterkt wordt. Ook geeft het waterschap informatie over wat het komende jaar wordt gedaan om tot een zogeheten hoofdoplossing per stuk dijk te komen en hoe bewoners aan de dijk en overige geïnteresseerden hierbij worden betrokken.

De inloopbijeenkomst is op donderdag 17 oktober in Multifunctioneel Centrum De Toekomst aan de Quarles van Uffordweg 2 in Wilsum. Bewoners en overige geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 18.00 uur of tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen.

Foto 1
De dijk tussen Westenholte en IJsselmuiden. - Foto: WDODelta
De dijk tussen Westenholte en IJsselmuiden.
Foto: WDODelta

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)