Het weer: Warme oktoberdag

Vechtstraat
Foto: Bob Koning

Woensdag krijgt Zwolle warmte en zon in de schoot geworpen. De dag start met op de thermometer ongeveer 10 graden, wat aanmerkelijk zachter is dan voorgaande ochtenden. Woensdagmiddag wordt het maar liefst 22 graden.

Die middagtemperatuur ligt een stuk hoger dan gemiddeld in oktober. Wel staat er een matige zuidoostenwind, kracht 3, die vlaggen doet wapperen. Het blijft droog en de zon schijnt door hoge en middelbare wolkenvelden heen.

In de avond neemt de wind iets af. Van het zuidwesten uit drijft ’s nachts meer bewolking binnen. Deze hoort bij een storing die donderdag misschien wat regen brengt. Volgens de huidige berekeningen stelt de neerslag niet veel voor. De zon heeft het nakijken achter het wolkendek.

Vrijdag is er kans op mist in de ochtend. Er staat weinig wind en mogelijk duurt het lang voordat het zicht opknapt. Mogelijk blijft de stad onder bewolking zitten. De middagtemperatuur stokt dan bij 18 graden. Komt de zon toch door, dan is 20 graden haalbaar.

In het weekend houdt Zwolle het overdag waarschijnlijk droog. De nachten verlopen niet koud en ’s middags wordt het zo’n 18 graden in de stad. De wind zoekt de zuidwesthoek op.

Foto 1
Vechtstraat - Foto: Bob Koning
Vechtstraat
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)