Het weer: LENTE

Zwolle – Vandaag wordt het een beetje lente. Na een frisse start komt de zon regelmatig tevoorschijn. Wel is er sluierbewolking die het de zon soms lastig maakt. Op veel plaatsen wordt de 10 graden overschreden. De komende dagen duurt het zachte voorjaarsweer voort. Vanochtend is het erg fris en de condities zijn lokaal wat nevelig. Zo gauw de zuidwestenwind toeneemt, zal de nevel snel verdwijnen. Er is veel sluierbewolking dat verder naar het oosten trekt. Achter de sluierbewolking is het even een periode meer helder. Maar daarna drijven er wolkenvelden over.

16-03-2010_weerfoto__groeneweg_.jpg
Groeneweg

Vanmiddag is het een afwisseling van dikke wolkenvelden die voorbij trekken en af toe wat zonneschijn. Later in de middag verdwijnen de wolkenvelden naar het oosten, maar erg zonnig wordt het niet. Vanuit het westen nadert er opnieuw een band met veel sluierbewolking die de zonnestralen onderschept. Met een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidwestenwind wordt zachte lucht ons land binnen geblazen. De temperatuur loopt op naar een graad of 12. In het zuiden wordt het met 14 graden nog iets warmer. Langs de noordwestkust blijft de temperatuur steken rond 9 graden. Vanavond en vannacht verandert er weinig aan het weerbeeld. Er is veel sluierbewolking dus een heldere sterrenhemel hoeven we niet te verwachten. Met de aanvoer van zachte lucht en al die bewolking wordt het een stuk minder fris dan afgelopen nacht. De minima komen uit rond 5 graden.

Morgen verandert er weinig aan het weerbeeld. In de ochtend is er veel sluierbewolking, maar af en toe schijnt ook de zon. In de middag zijn er eerst nog wat opklaringen, maar in de loop van de middag trekken ook wolkenvelden over. De zuidwestenwind blijft matig tot vrij krachtig en de temperatuur daarbij komt uit tussen 14 graden in het noorden tot plaatselijk 17 graden in het zuiden. In de avond neemt de bewolking vanuit het westen steeds verder toe en dat heeft te maken met een storing boven Schotland. In de loop van de nacht valt er dan ook in ons land wat regen. De nacht is alles behalve fris, de minima liggen tussen 7 en 10 graden.

Vrijdag passeert een storing en kan de wind flink aantrekken. In het noordwesten (Noord-Holland, Friesland en Ijsselmeer) kan de wind krachtig tot hard zijn. In de rest van het land is de wind vrij krachtig. Verder is het bewolkt en valt er motregen. In de loop van de dag wordt het droog en neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig. Het wordt iets minder zacht dan donderdag. De maxima lopen uiteen van 12 graden in het noorden tot lokaal 16 graden in het zuiden.

In het weekend blijft de bewolking overheersen en valt er veel regen. Zaterdag kan het af en toe nog droog zijn, maar zondag is het erg regenachtig. De wind blijft uit zuidelijke richtingen waaien en aan de temperatuur verandert weinig. Op de lange termijn hebben we te maken met wisselvallig weer, met normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: LENTE”

Reacties zijn gesloten.