Zwolle – Het was woensdag feest op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie VMBO! Deze morgen warenn hier de uitslagen binnen gekomen van de examens. Alle 51 leerlingen die examen hebben gedaan op basisberoepsgerichte- en kaderberoepsgerichte leerweg van de Thorbecke Scholengemeenschap aan de Russenweg in Zwolle zijn geslaagd!
Er is niemand die een herkansing hoeft te doen, alle kandidaten zijn al in de eerste periode met vlag en wimpel door hun examen. Een unieke situatie, in de geschiedenis van deze school is dit nog niet eerder voorgekomen. Extra opmerkelijk door het feit dat dit jaar de exameneisen vanuit het ministerie verscherpt zijn. De verwachtingen waren dat dit ten koste zou gaan van het percentage geslaagden. Op de vmbo locatie van de Thorbecke is dat dus niet gebeurd. Een fantastisch resultaat, dankzij de inzet van zowel personeel als leerlingen.
Een goede prestatie, gefeliciteerd!
Dit betekent dat er een goed beleid gevoerd word op de Thorbecke, en goed lesgegeven word.
Ook een goede indicatie voor de schoolkeuze van je kind!!
Gefeliciteerd, maar betekent dat ook dat als je de meeste gezakten hebt je de slechtste school van Zwolle bent? Spelen er ook andere factoren mee in de schoolkeuze van bijvoorbeeld Student?
(:o Student is vast nog niet oud genoeg om kindern op het TSG te hebben?)
De kans dat dit gebeurt wordt ook elk jaar groter natuurlijk. Doordat de stof steeds simpeler wordt.
hoezo de kans dat dit gebeurt word steeds groter? De examen-eisen zijn juist verscherpt dit jaar. Gefeliciteerd trouwens allemaal! Een knappe prestatie van t thorbecke.
De exameneisen zijn dit jaar verscherpt, dat je gemiddeld over alle examens een 5,5 moet hebben. Daarnaast is het zo dat de afgelopen 10 jaar minstens, de moeilijkheid van de individuele examens steeds minder wordt. Pak een examen van 2000 en van die 51 zullen het er hooguit 10 het halen.
Deze prestatie is natuurlijk heel knap. Alleen wil ik er toch een kanttekening bij plaatsen dat onze oudste met dyslexie praktisch geweigerd is, omdat het deze school teveel aan energie en tijd kost om met het niveau mee te krijgen. Ze wilden hem nav hun toets gewoon naar pro onderwijs plaatsen ipv vmbo kader met LWO!
Ik heb deze school dan ook netjes bedankt voor hun diensten en hem uit de aanmeldingprocedure gehaald.
Deze ervaring is door het delen met andere ouders ook bij andere kinderen aan het licht gekomen met dezelfde achtergrond.
Niet alles is, wat het lijk! Helaas!
😮 @ Jacqueline…wat belachelijk ernstig!
Is TSG het zoveelste slachtoffer (en daarmee Jacqueline) van de op alle fronten (en door deze regering CDA-VVD met alle varianten) uber-gestimuleerde prestatiemaatschappij? In dit geval moeten schijnbaar zelfs de zwakke plekjes worden weggepoetst om gemiddeld nog hoger uit te komen :o:o:o
@ Dick: Ik zeg ook een goede indicatie. Je moet het zelf weten waar je je kind heen stuurt, in overleg met je kind, maar het toont wel aan dat deze school een goed beleid heeft.
Als je procentueel gezien de meeste gezakten hebt betekent niet gelijk dat je een slechte school bent. Dit is een niet getoetste aanname van je. Je insinueert dingen die ik niet zeg.
Tevens heb ik wel kinderen, maar die zitten in groep 7 en groep 5 van de basisschool, dus volgend jaar moet ik ook een keuze maken voor mijn oudste. Zelfs als je 36 bent kan je nog bijstuderen hoor. Nooit verkeerd in deze arbeidsmarkt 😉
Maar Dick, even goede vrienden hoor
@ Student,
Heb eens gelezen dat scholen er alles aan doen om zich met een zo glimmend mogelijke slagingslijst aan alles en iedereen te presenteren.
Ook aan potentiële nieuwe leerlingen natuurlijk. Hun goed recht natuurlijk en inderdaad, kan niets bewijzen. Valt vast wel op te googlen. Bovendien hebben bij ons, andere factoren van schoolkeuze meegespeeld als enkel “de hoogstscorende” willen zijn.
Heb om 9:44 ook een “?” na het woord “Gefelciteerd” staan.
Natuurlijk “even goede vrienden”, maar wat vind je van het betoog van Jacqueline, 12:57 in de “prestatie-context”?
En van deze stelling
Tja, bijleren/bijstuderen. Doe ik dagelijks door wat van de omgeving op te steken. Succes met je avondcursus, maar vooral met je perspectief op de arbeidsmarkt. Want zonder welk zitten lijkt me veschrikkelijk. En die leerintentie heeft ook te maken met de verwachtingen die je aan het leven stelt. En met… en met…;)
Sommige scholen laten heel (te?) veel leerlingen in de voorexamenklas zitten zodat hun slagingspercentages beter worden. Of dat bij het Thorbecke speelt weet ik niet, maar het kan dus verdacht zijn als iedereen slaagt…
@Nijntje (en anderen)
Dat is een mogelijkheid maar laten zitten is ook niet altijd gunstig.
Ook zijn er scholen die heel gemakkelijk een leerling een niveau lager laten doen of juist minder snel een leerling een niveau laten opstromen.
Een leerling die bijvoorbeeld op de grens van VMBO-TL tot HAVO zit, is voor een school veel interessanter in het VMBO…. immers het is een beregoede TL leerling; daar is de slagingskans hoger dan als matige havoleerling dus ook daar valt de boel te beïnvloeden.
Laat wel duidelijk zijn dat dit verhaal niet op Thorbecke slaat. Ik ken het beleid daar niet dus kan ik ook niet zeggen of zulke praktijken daar plaatsvinden. Wel wil ik aangeven dat de opmerking van Student niet juist is. 100% geslaagd hoeft absoluut niet te zeggen dat er een goed beleid is. Ik hoop echter wel dat hij gelijk heeft; dat maakt de 100% van Thorbecke absoluut prachtig.
Ach, ik heb een HAVO diploma dd 1975, kwalificatie ‘pretpakket’. Maar het was in proefwerk- en examentijd toch vooral een kwestie van leren wat je weten moest om voldoendes te halen en als je het goed uitgelegd had gekregen scheelde dat enorm. Dus: GEFELICITEERD! School ?n leerlingen!
aan alle mensen die denken dat de leraren zich zo goed in zetten voor de leerlingen op het tsg dat is niet zo. ik zit daar zelf en als je makelijk geld wilt verdienen met koning spelen, niks doen en zeker geen goede lessen geven dan moet je daar werken. misschien is dat ook wel de reden dat de leerlingen allemaal zijn geslaagd omdat ze daar weg wouden.
Ja hoor! 100% geslaagd (van mijn kant: gefeliciteerd!), en dus boven het maaiveld.
@Jacqueline ; jouw versie van ’t verhaal lijkt me duidelijk. Graag zou ik de reactie van het TSG hier ook zien. Als die klip en klaar tegen jullie zeggen: “daar beginnen wij niet aan, want wij schatten, op basis van onze ervaring, in dat het niet zal gaan”, dan lijkt me dat naar jullie toe beter, dan dat ze het proberen, en het gaat idd niet.
@leerling ; wat ga je doen: zo snel mogeljk slagen, of ga je naar een andere school?
@drama, jou reactie naar Jacgueline snap ik niet, wanneer het over jou zoon of dochter gaat piep je wel anders. Het is niet leuk/prettig voor het kind om met hem te moeten leuren langs scholen, hij/zij heeft vaak het niveau wel, maar heeft een beperking, en heeft daardoor extra begeleiding nodig.
Wat dan, hij/zij moet naar school, so, nee daar is hij/zij te goed voor, waar moet dit kind dan naar school?
@ingrid ; de door jou beschreven kant van de zaak begrijp ik uiteraard wel. In dit specifieke geval van Jacqueline haar kind zou ik graag de reactie van TSG willen horen (hoor en wederhoor). Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat een school die specifieke gegevens niet naar buiten brengt.
@drama, ik kan dat niet begrijpen, het is toch te triest voor woorden, dat je met je kind moet “leuren” langs scholen. Weet er zelf alles van.
En dat terwijl in het kader van de bezuinigingen m.i.v. schooljaar 2013 het rugzakje niet meer naar bijv. ambulant begeleiding van de LL gaat, maar rechtstreeks naar de scholen, en die “moeten”dan zelf de begeleiding van deze jongeren gaan zorgen, ik hou mijn hart vast.