Zwolle – Met Gewoon doen en gewoon doen! deelt Fokko Witteveen, bestuurder van een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Overijssel, in vijftien columns zijn gedachten over de transitie jeugdzorg van provincie naar gemeenten (2015). Witteveen weet met voorbeelden uit het leven van alledag en beeldende anekdotes uit zijn jeugd, op treffende wijze een link te leggen met de uitdagingen waar gemeenten de komende periode voor staan.
Fokko Riekele Witteveen (1955) groeide op in een gezin van zes kinderen in jeugddorp De Glind bij Barneveld. Zijn vader werkte daar een kwart eeuw als hoofdleider van een paviljoen en later als staflid. Zoon Fokko koos ook voor de hulpverlening; hij was onder meer groepsleider en gezinshuisouder. Sinds 2006 is hij bestuurder van Trias Jeugdhulp. Het boekje is een aanrader voor mensen die meer willen weten over jeugdhulpverlening, de mooie en moeilijke kanten van het vak. Het heden en verleden en de toekomst voor jeugd. Mensen die betrokken zijn bij de transitie jeugdzorg.
Witteveen biedt op zeer toegankelijke wijze een persoonlijk inkijkje in de wereld van jeugdhulpverlening. Met tot besluit twee interviews; met Bas Rodijk, voorzitter van de Jongerenraad van Trias Jeugdhulp en Erik Dannenberg, wethouder in Zwolle, en voorzitter van de VNG-subcommissie Decentralisatie jeugdzorg.
Het boekje – 84 pagina’s, full color – is voor 10,- te bestellen via redactie@triasjeugdhulp.nl. De kosten zijn 13,- per boekje als het opgestuurd moet worden. De opbrengst van Gewoon doen en gewoon doen! komt volledig ten goede aan de Jongerenraad van Trias Jeugdhulp.
Trias Jeugdhulp biedt met ruim 400 medewerkers én 400 pleegouders hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Wij bieden onze hulp bij voorkeur thuis, of in de directe omgeving van de cliënt. De cliënt heeft altijd zeggenschap en regie over de aanpak. Jaarlijks maken ruim 2000 kinderen, jongeren tot 27 jaar en opvoeders gebruik van advies en praktische ondersteuning of intensievere vormen van behandeling. Soms bieden we voor korte tijd hulp, andere hulp is langdurig. Dit is afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt. Trias Jeugdhulp werkt actief samen met andere partijen en is onder meer partner in het 1000-jongerenplan; begeleiding bij het vinden van een baan, opleiding en een stabiele woon- en leefsituatie. www.triasjeugdhulp.nl.