Zwolle – Tijdens de laatste Isala Publieksacademie van dit jaar nemen de sprekers u mee op reis en kijken zij terug op 10 jaar reumatologie in de Isala klinieken. Wat is reuma eigenlijk en in het bijzonder reumatoïde artritis? Hoe wordt deze ziekte bij Isala behandeld en wat is er in de afgelopen jaren medisch inhoudelijk veranderd? Op welke manier speelt onderzoek daarin een rol? En wat is er door deze ontwikkelingen veranderd in de begeleiding van patiënten door reumaconsulenten? Want het feit blijft dat reuma nog steeds een groot effect heeft op het dagelijks leven van patiënten.
De sprekers op 10 december zijn Theo Zijlstra (reumatoloog) en Kitty Reeuwijk (reumaconsulent) van de Isala klinieken. Zij geven antwoord op bovenstaande vragen en gaan ook graag het gesprek met u aan om samen de problematiek helder te krijgen. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA12 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze worden tijdens de vragenronde of via de website behandeld. Reuma
Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. 2,3 miljoen Nederlanders hebben reuma. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Veel mensen denken dat alleen oude mensen reuma krijgen. Dat is niet zo: 60% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. Ook kinderen kunnen reuma krijgen. Reuma is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder onder andere ontstekingsreuma, artrose en wekedelenreuma. Bij de polikliniek Reumatologie van de Isala klinieken komen jaarlijks zo’n 3000 patiënten. Circa de helft van deze patiënten heeft reumatoïde artritis. Dit is een chronische ziekte met een grillig verloop waarbij gewrichtsontstekingen ontstaan.
De Isala klinieken hebben in 2012 negen keer de Isala Publieksacademie georganiseerd. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.
Is er ook een datum bekend, of heb ik hier nou overheen gelezen?
@Irma
🙂
Oke dank je wel!
Your welcome.