Zwolle – Op Nieuwjaarsdag werd bij de Kamperpoorterbrug in Zwolle het nieuwe jaar spectaculair verwelkomd met een bijzondere nieuwjaarssprong. Waar op verschillende plaatsen in Zwolle mensen het ijskoude water in doken werd in het centrum van Zwolle voor het eerst een nieuwjaars blobjump georganiseerd.
Een blobjump is een lancering vanaf een meterslang drijvend kussen waar de springer aan een kant plaatsneemt en aan de andere kant van het kussen een tweede persoon van grote hoogte op springt. Door de kracht die dit teweegbrengt wordt de springer soms wel tot vijf meter hoogte gelanceerd voordat hij/zij in het, ijskoude, water terechtkomt. In de zomer al heel spectaculair maar met water net boven het vriespunt een ware verachting. Deze manier van Nieuwjaarsduik was nog nooit gepresenteerd in Nederland en werd daarmee een unieke belevenis voor zowel de springers als het aanwezige publiek. Blobjumpers moesten zich vooraf aanmelden voor de nieuwjaarssprong, maar achteraf gezien was dat niet nodig. Er waren niet zoveel mensen vooraf bereid gevonden om drie uren lang te springen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Via Lees verder meer foto’s….
De nieuwjaarsblobjump werd geheel belangeloos georganiseerd door dezelfde Zwolse ondernemers die in februari 2012 de Zwolse Grachtentocht organiseerden.
Namens organisatie bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit geweldige evenement. Springers, vrijwilligers, medewerkers en publiek. We hopen u terug te zien op de editie 2014
*We blobben*
Door een ondernemersinitiatief staat Zwolle weer mooi op de kaart. Je kunt je afvragen of daarvoor wel dure, speciale ambtenaren nodig zijn. Goed gedaan ondernemers het was een mooi evenement:). Zwolle was zelfs op RTV Oost. Alleen wel jammer dat ze daar spraken over springen vanaf de nieuwe Rodetorenbrug terwijl er werd gsprongen vanaf de Kamperpoortenbrug.
Mooi initiatief! Nu nog een keer een grote versie van t kussen.. Sommige kwamen nu maar net een meter de lucht in.
@Nul38
Grotere blob maakt niet per definitie hogere sprongen hoor. Gewoon een veel grotere massa op het kussen laten vallen (2 of desnoods 3 personen) werkt heel wat beter.
Maar inderaad: hogere sprongen mag best 😀
Ik ben wel benieuwd naar hoeveel mensen er nou gesprongen hebben. Weet iemand dat hier?
Leuk joh!
Lijkt me ook wel geinig om eens een keer te doen.
Voor de lol van zo’n twintig springers, een handjevol toeschouwers en vooral de hobby van de organisatoren zelf, werd ik om een uur of een wreed gewekt door de “klanken” van de “onvermijdelijk” aanwezige DJ, die het nodig vond zo’n 110 Db op mijn gevel los te laten.
Even later mocht ik dan nog een paar uur lang het irritante en “quasi lollige” commentaar van de heer Peter V., onze zelfbenoemde BZ’er, die zichzelf oh zo graag hoort praten met de microfoon op standje 10, aanhoren. Mijn nieuwjaarsdag was in ieder geval verpest. Beste organisatoren, nog bedankt daarvoor.
Een paar tips voor volgend jaar, hou de muziek op de achtergrond, richt de boxen op het water en niet op omliggende woningen (het gaat per slot van rekening om het blobben nietwaar?), neem alstublieft een andere, originelere, minder schreeuwerige commentator/presentator, of beter nog, laat het commentaar maar achterwege, want (de weinige) toeschouwers zijn prima zelf in staat te zien wat er gebeurt, dat hoeft nog niet eens “ondertiteld” te worden. Hiervoor bij voorbaat al mijn hartelijke dank.
Volgend jaar weer! Ik hoop met nog een paar duizend man! Maar kan Peter dan wat luider spreken?? En de muziek mag ook best wat harder. Top! 😀
@tonny V. het risico van in het centrum wonen is dat je geluidsoverlast kunt hebben bij zulke evenementen,, wees blij dat er iig weer eens iets origineels wordt georganiseerd
Anders groenlinks even vragen of die steun kunnen geven bij het oprichten van een meldpunt blobspringers
was je ook eens wakker op tijd pfffffff
😛
@Diana
Zeker volgend jaar weer. Met het evenement op zichzelf is niets mis. Het enige dat ik vraag (als je mijn (beetje cynische) bijdrage goed leest) is, om rekening te houden met “de buurt”. Dat kan door de plaatsing en het richten van geluidsboxen, dat kan door de microfoon wat minder hard in te stellen, zodat het muziek en commentaar voor de “toegestroomde menigte” duidelijk hoorbaar is, zonder dat over de hele stad hoeft te schallen etc. Harder is niet per definitie gezelliger. Kern van mijn boodschap is: “een vergunning is geen vrijbrief”,
probeer als organisatie zoveel mogelijk (geluids)overlast voor de omgeving te voorkomen (een vergunningseis!) en dat kan best zonder dat het afbreuk doet aan het evenement. Dat lijkt me toch echt niet teveel gevraagd.
(Overigens werd afgelopen dinsdag het geluidsniveau van de muziek (wellicht na klachten) na enige tijd wel teruggeschroefd naar een aanvaardbaar niveau)