Zwolle – De SP in Zwolle is blij met de aanvullende aanpak van de veiligheidssituatie in Holtenbroek III die het stadsbestuur onlangs heeft aangekondigd in een reactie op de notitie van de SP over die wijk. Dat de meeste voorstellen van de SP een op een worden overgenomen door het stadsbestuur stemt de partij erg tevreden.
In april van dit jaar stuurde de SP een notitie over de veiligheid in Holtenbroek III aan de hand van een buurtonderzoek. Hieruit bleek dat veel bewoners de veiligheidssituatie als ernstig te beschouwen. De partij kwam hoorde bovendien een van bovengemiddeld aantal recente inbraken, wat enkele maanden later werd bevestigd in de officiële politiecijfers. De SP gaf hierop een aantal aanbevelingen: het verhogen van politie-inzet, het verder investeren in sociale samenhang in de wijk, het vergroten van inbraakpreventie en het gebruiken van een leegstaande woning als een (tijdelijke) politiepost. Bij de behandeling van de Perpectiefnota heeft de SP opnieuw aandacht voor de situatie in de wijk gevraagd.
Uit de reactie van het college blijkt dat deze de zorg van de SP deelt. Daarnaast worden de aanbevelingen overgenomen: de wijkagent krijgt meer uren en extra ondersteuning, er wordt meer ingezet op inbraakpreventie en sociale samenhang en er is inderdaad besloten tot het gebruiken van een leegstaande woning om onder andere de wijkagent te faciliteren.
De SP is verheugd over deze toezeggingen. SP-raadslid Frank Futselaar: ‘Het college laat zien het probleem in Holtenbroek III serieus te nemen en gaat over op de maatregelen die wij graag zouden willen. Het is prijzenswaardig dat er nu extra politiecapaciteit en middelen voor Holtenbroek III vrijkomen. De SP heeft vaak kritiek op dit stadsbestuur, maar hier nemen ze duidelijk een goede stap’. Daarnaast is de partij blij met de tijdigheid van de reactie: ‘Het is terecht dat het college niet heeft willen wachten tot de gemeenteraad aan behandeling van de problemen in Holtenbroek III toe wilde komen, maar de urgentie heeft ingezien en meteen aan de slag is gegaan.’
is er niks beters te doen voor de politie laat de gemeente maar wat doen aan de buxtehudestraat want daar draait alles om aan hart rijders laat ze bloembakken plaatsen ofzo want de veiligheid is met namen het harde rijden in die straat er spelen veel kinderen en zo krijg je irritatie en agressie naar buren die hart rijden maar zowel als buren als politie rijden ontzettend hart maar politie komt met de smoes noodmelding ( ja voor de koffie ja ) ook zij kunnen een kind onder de auto krijgen laat ze daar maar eens aan denken
Ze moeten eugenlijk in de hele stad met een hele grote
– Editted –
Succes ermee!!!
Als het enige probleem in holtenbroek3 de hardrijders in de buxtehudestraat zou zijn, zou het makkelijker op te lossen zijn. Ik denk dat er veel meer andere problemen zijn die een harde aanpak nodig hebben en veel lastiger zijn om op te lossen. Hopelijk komt ooit het leefgenot terug in dit voorheen mooie stukje van holtenbroek.
Men moet ook eindelijk eens doorpakken en die flats aan de Bachlaan plat meppen, nu deze leeg staan neemt vandalisme fors toe. Ik zie geen verschil met hoe de panden er nu bij staan en in welke staat deze verkeerden toen ze nog bewoond werden. Afgezien van missende garagedeuren en gebroken ruiten.
Aan beide zijden van mijn woning staan scholen en als ik zie hoe hard hier gereden word is het hoog tijd dat men meer toezicht gaat houden. Voor zover ik weet is 2 keer zo hard als toegestaan rijden invordering rijbewijs, nou de politie kan hier op zo’n gemiddelde dag een aantal rijbewijzen invorderen. Ook ’s avonds laat bij het winkelcentrum wat dan gevuld is met hangjeugd, vergroot het idee van veiligheid in de wijk niet. Natuurlijk is dat maar deels het probleem van de gemeente, het is ook de jeugd zelf die echt iets moet ondernemen ipv zinloos rondhangen. Vroeger hing ik ook niet bij het winkelcentrum maar gingen we een drankje doen in de binnenstad of zaten gewoon bij 1 van ons thuis.
Ik ben dan opgegroeid in Assendorp, wellicht is de algemene mentaliteit daar anders geweest in de jaren 90.. Maar Holtenbroek is nog altijd een wijk waar veel verbeterd kan worden. Ik woon hier nu zo’n 5 jaar, maar mijn toekomstige huis zal vermoedelijk niet in deze wijk staan.
Sloop Bachlaan
Het is best bijzonder , de gemeente verstrekt een vergunning aan SWZ.
SWZ zorgt ervoor dat 1 maart de bewoners er uit zijn en verstrekt een opdracht aan sloper Boverhof.
Sloper Boverhof doet zo goed als niets alleen het asbest van de dakranden is weg en ze hebben snel het waardevolle koper eruit gehaald.(en niet te vergeten de gaten voor de vleermuizen!)
Verder staan deze flats nu maanden leeg zonder dat er iets aan gebeurd.(behalve stenengooiers, slopers, hangjeugd en afval dumpers )
Zowel Boverhof als SWZ doen in ieder geval niets, nog dagelijks staan de hekken open, overal ligt rommel.
De prioriteit van zowel SWZ als Boverhof ligt in ieder geval niet bij de bewoners in de wijk Holtenbroek.
Dit is toch wel het toppunt van (geplande) verloedering er wordt bijna dagelijks in de krant gesproken over de verloedering van Holtenbroek maar het lijkt er op dat zowel de Gemeente (verstrekking vergunning ) en SWZ eigenaar en verstrekking opdracht aan sloper mede oorzaak zijn aan de achteruitgang van deze wijk.Het zou toch veel logischer zijn dat de gemeente Zwolle en vergunning verstrekt waarin staat dat de gebouwen zo snel mogelijk worden afgebroken en ook eisen voor toezicht en handhaving bij de af te breken gebouwen zou moeten worden vastgelegd.
Nu mogen de bewoners elke dag genieten van en hebben uitzicht op een gebied wat het best te beschrijven is als oorlogsgebied.