Zwolle – Op zaterdag 21 september van 10.00-12.00 uur houdt Woonzorgconcern IJsselheem een boedeldag in Verpleeg- en Revalidatiecentrum Weezenlanden. Het voormalige verpleeghuis aan het Groot Weezenland 28 is zo goed als leeg. Cliënten, vrijwilligers en medewerkers zijn inmiddels verhuisd naar andere locaties in Zwolle.
Niet alle meubilair is meeverhuisd en wordt daarom voor zachte prijsjes te koop aangeboden aan het publiek. Het aanbod is: kasten, tafels, stoelen, bureaus, serviesgoed en allerlei decoratiemateriaal. Veel spullen zijn nog in goede staat en IJsselheem gunt hen een tweede leven. De spelregels zijn: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, kopen is contant afrekenen en meteen meenemen. Zo wil IJsselheem locatie Weezenlanden zo opgeruimd mogelijk terug geven aan eigenaar Isala.
Bewoners van het Verpleeg- en Revalidatiecentrum wonen of revalideren inmiddels elders in Zwolle in één van de zes locaties van IJsselheem. Voor iedere individuele cliënt is de best passende plek gezocht om te wonen, zorg of behandeling te ontvangen of te revalideren. Ouderen met lichamelijke beperkingen zijn verhuisd naar Nieuwe Haven (Kamperpoort) of wonen in Werkeren (Stadshagen). Ouderen met dementie zijn verhuisd naar één van de drie Zwolse Zorghuizen voor kleinschalig wonen: Theodora Vos de Wael aan de Lijnbaan, Anna Heerkens aan de Hertenstraat en Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide. Revalidanten zijn onlangs verhuisd naar het Revalidatie- en Behandelcentrum Geriatrie, dat IJsselheem heeft gevestigd in het nieuwe ziekenhuis van Isala. Op dezelfde afdeling in vlinder 2 op de zesde verdieping bevindt zich tevens een gedeelte voor mensen in hun laatste levensfase. Na ruim 35 jaar is het vertrouwde verpleeghuis, zoals het in de volksmond werd genoemd, niet meer in gebruik. Het gebouw was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de bouw van hoogwaardige eigentijdse locaties heeft IJsselheem voor al haar cliënten een goede plek gerealiseerd waar zorg en diensten op maat geleverd worden.
De spullen krijgen geen tweede leven maar, een derde leven. Veelal komen ze uit het huis van de ouderen toen ze naar het verpleeghuis gingen.