‘Talent in de Kraamzorg’ bij Landstede

Zwolle – ‘Talent in de Kraamzorg’. Zo heet de nieuw ontwikkelde, regionale kraamklas die op 11 november start bij Landstede aan de Zwolse Fuchsiastraat. Met deze opleiding leren de studenten op een interessante, motiverende en verdiepende wijze alle aspecten van de kraamzorg. Ze ontdekken dat werken in de kraamzorg niet alleen boeiend en verrijkend is, maar ook heel mooi en dankbaar kan zijn. ‘Talent in de Kraamzorg’ is ontstaan door samenwerking van verschillende ROC’s en kraamzorgorganisaties in de regio.

Landstede.jpg 

Het aantal mensen dat voor een opleiding in de kraamzorg kiest, is de afgelopen jaren gedaald en de gemiddelde leeftijd van de kraamverzorgenden stijgt. Om de kraamzorgopleiding een nieuwe boost te geven, hebben een aantal ROC’s en kraamzorgorganisaties de handen ineen geslagen. Het resultaat is ‘Talent in de Kraamzorg’; een aantrekkelijke, praktijkgerichte opleiding met voldoende stageplaatsen. De opleiding is bedoeld ter bevordering van volle kraamklassen en om het aantal jonge, pas afgestudeerde kraamverzorgenden te vergroten. ‘Talent in de Kraamzorg’ gaat met 21 studenten op 11 november om 10.00 uur feestelijk van start, onder het motto: ‘Kraamzorg wordt geboren”.

‘Talent in de Kraamzorg’ is bedoeld voor studenten Verzorgende IG, die echt gemotiveerd zijn om kraamverzorgende te worden. Zij kunnen het laatste studiejaar kiezen voor ‘Talent in de Kraamzorg’; waarin zij in dertig weken een verdieping krijgen aangeboden op het gebied van kraamzorg, inclusief 28 stage-uren in de kraam. Zij houden zich niet alleen bezig met de standaard kwalificaties die noodzakelijk zijn voor het behalen van het diploma, maar gaan verder. Zo wordt een lactatiekundige uitgenodigd om te vertellen over de voor- en nadelen van borst- en flesvoeding. Een gastspreker vertelt over multiculturele kraamzorg; de gewoontes en tradities in verschillende culturen als er een kindje is geboren. Studenten kunnen eerst een periode snuffelen aan ‘Talent in de Kraamzorg’, alvorens er daadwerkelijk voor te kiezen. Zo ontstaat een gemotiveerde klas met mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de kraamzorg en alles wat daarbij hoort. ‘Talent in kraamzorg’ is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen: De kraamvogel, Naviva- kraamzorg, Yunio, Kraamzorg Liemers Care, VTE, ROC Aventus, Rijn-IJssel, Het Graafschap College, ROC Friese Poort, ROC Menso Alting, Deltion college, Landstede en Calibris.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “‘Talent in de Kraamzorg’ bij Landstede”

  1. Graag zou ik geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden om als gemotiveerde 45- jarige deze opleiding te volgen. De afgelopen jaren ben ik jeugdbeschermer geweest bij Bureau Jeugdzorg. M.i.v. 1 januari 2014 ben ik boventallig a.g.v de transitie binnen de Jeugdzorg. Ik heb veel ervaring in het werken in gezinnen en denk dat ik met mijn achtergrond een aanvulling kan zijn in de kraamzorg, vandaar mijn interesse.

    Vriendelijke groet, Ursel Helmink.

Reacties zijn gesloten.