Zwolle Op dinsdag 11 februari 2014 vindt de eerste lezing plaats in de reeks van de ‘Historische avonden’ die tot de zomer zullen plaatsvinden. Cees van der Poel vertelt op verzoek van het team Monumentenzorg van de gemeente Zwolle over de veelbewogen, nu bijna 300-jarige geschiedenis van het Schnitgerorgel, zijn bespelers en bewonderaars.
De avond vindt plaats in de Grote of St. Michaelskerk (Grote Markt 18) en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.
Cees van der Poel
Cees van der Poel studeerde orgel, piano en kerkmuziek en is werkzaam als musicus. Tegelijk werkt hij als adviseur op orgelbouwgebied onder meer in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Van der Poel maakt deel uit van de redactie van maandblad ‘Het Orgel’ en werkte mee aan de encyclopedie ‘Het Historische Orgel in Nederland’. In opdracht van de Stichting Schnitgerorgel Zwolle onderzoekt hij de geschiedenis van het orgel in de St. Michaelskerk van Zwolle.
Organisaties
In vervolg op de Historische Avonden van 2013, worden ook in 2014 lezingen en bijeenkomsten over (de geschiedenis van) Zwolle georganiseerd. De thema’s variëren van bruggen tot het Schnitgerorgel en van architect Lankhorst tot de keuken van het Drostenhuis.
De bijeenkomsten worden verzorgd door en met medewerking van de teams archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle, het Historisch Centrum Overijssel, Het Oversticht, het Zwols Architectuur Podium, de Zwolse Historische Vereniging, Vereniging Vrienden van de Stadskern, het Stedelijk Museum Zwolle en Waanders In de Broeren.
De volgende avond vindt plaats op dinsdag 4 maart met als onderwerp ‘De bijzondere keuken van het Drostenhuis’, locatie Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41.
Onder gewaardeerd stukje kunst hebben we hier in Zwolle.
Hier staat dat de avond wordt gehouden in de grote of St. Michaelskerk.
In de krant stond dat het werd gehouden in het stedelijk museum. Waar moet je nou zijn?