Derde buurtkamer aan Bagijneweide

Zwolle – WijZ en IJsselheem hebben  de handen ineen geslagen en gaan een buurtkamer starten in het Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide. In Zwolle zijn al buurtkamers in Dieze in De Terp en in de Jeruzalemkerk Assendorp. In een buurtkamer komen ouderen bijeen die nog wel zelfstandig wonen, maar die weinig contacten buiten de deur hebben. 

 

Een buurtkamer in Diezerpoort is een welkome aanvulling, omdat ook hier veel kwetsbare ouderen zijn die het moeilijk vinden om buurtgenoten te ontmoeten. Een gezond sociaal leven kan bijdragen aan langere zelfstandigheid. Als het aan WijZ en Wilhelmina van Sonsbeeck ligt, is de buurtkamer voor deze groep een plek om andere mensen te ontmoeten en een fijne dag te ervaren. Daarom opent Wilhelmina van Sonsbeeck elke donderdagochtend haar deuren en wordt er, onder leiding van vrijwilligers, een gezellige ochtend georganiseerd.  Na het nuttigen van een vers gekookte maaltijd gaat de oudere buurtbewoner rond 13.00 uur weer naar huis.

 

Deelnemers en vrijwilligers

De groep kan maximaal 12 personen ontvangen. De groep start met 3 aanmeldingen. Een intakegesprek vindt vooraf plaats. Voorwaarde is dat de buurtbewoner zelf vervoer regelt. Kosten per keer: 8 euro (contant afrekenen).

 

 De buurtkamer zoekt naar enthousiaste, zelfstandige vrijwilligers. Er staat een vacature op Zwolle Doet. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met WijZ,  Paul van Loosbroek (038 8515700, p.vanloosbroek@wijz.nu) of IJsselheem, Alie Visser (038 2040100, a.visser@ijsselheem.nl).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Derde buurtkamer aan Bagijneweide”

  1. In Ede heet dit Huiskamer waarvan er verdeeld over meerdere wijken en dorpen een tien tot 12 gerealiseerd zijn voor max 12 personen per huiskamer.
    Ze zijn 7 dagen per week open van 09 uur tot 16.30 uur en draait ook op vrijwilligers.

  2. @Adrie ja inclusief warme maaltijd

    @suze voor de activiteiten, koffie of thee, warme maaltijd en evt. gebruik ruimte. En ook een stuk voor training vrijwilligers. Is dat teveel?

  3. De naam dekt de lading niet m.i. Is er tegenwoordig een intakegesprek nodig om aan een gezellige ochtend en maaltijd deel te mogen nemen? In wat voor wereld leven we? Dit is gewoon een verkapte dagbesteding c.q. therapiegroep voor bejaarden. En ja hoor…de vrijwilligers doen het werk wel weer! Lekker goedkoop!

  4. Dank je Wijker.
    @ Mara en Suze, je hebt gelijk want de huiskamers bij ons zijn de opvolgers van de Dagactivering die moet sluiten wegens de veranderingen in de zorg.
    De Dagactivering gaat uit de AWBZ pot en de huiskamers / buurtkamers uit de WMO pot.
    De Dagactivering werkte met geschoolde krachten ondersteund door vrijwilligers en de huis/buurtkamers gaan volledig draaien op vrijwilligers.
    Er is geen intakegesprek nodig omdat er geen CIZ indicatie nodig is maar de vraag is en blijft of de ouderen zo niet duurder uit zijn en of ze dat met huur en vaste lasten wel kunnen betalen van hun AOW. De meeste ouderen van nu hebben geen pensioen en dat lijkt vaak te worden vergeten!
    Want eenzaamheid voorkomen en niet zelf hoeven te koken zeg 5 dagen in de week is toch 25 euro x 4 weken is 100 euro. En dat kan net teveel zijn voor menigeen.

    Bij ons begint het nu lekker te draaien waar ik als vrijwilliger aanwezig ben; ik ben van de Dagacvtivering mee over gegaan naar een huiskamer – we hebben er 9, geen 12 zoals het plan was.
    De kosten zijn het grootste probleem voor onze deelnemers.

Reacties zijn gesloten.