Zwolle – Eten en drinken als een vorst? Dat kan. De komende weken kunnen Nederlanders genieten gerechten uit de keuken van Willem I. “Vorstelijk Tafelen in Nederland” is een landelijke manifestatie in het kader van de viering van 200 jaar koninkrijk. De landelijke start vindt plaats in Zwolle op vrijdag 24 april om 17.00 uur in woonzorgcentrum Nieuwe Haven van IJsselheem.
Drs Ank Bijleveld-Schouten, commissaris van de Koning in Overijssel en tevens voorzitter van het nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, zal het startsein geven in het restaurant van Nieuwe Haven. “Wat me zeer aanspreekt is de uitstraling van saamhorigheid en verbondenheid. Overal in het land genieten mensen op feestelijke wijze van de mooiste gerechten, ” zo waardeert zij dit initiatief dat in Zwolle extra feestelijk wordt gevierd. Aan de dinertafels in Nieuwe Haven zullen naast Zwollenaren, ook enkele prominente Nederlanders te gast zijn. Voormalig premier Dries van Agt wordt verwacht in de hoedanigheid van kanselier van de stichting Vorstelijk Tafelen.
Eén van de andere prominenten is de schrijver van het boek “Vorstelijk tafelen in Nederland” Nico de Rooij. In zijn boek zet hij de Nederlandse kookkunst in de schijnwerpers, waarbij ook vorstelijke gerechten aan bod komen uit de koninklijke keukens. Dit boek is de bron van inspiratie voor de keukenbrigade van de Nieuwe Haven. Deze vakmensen koken op niveau een vorstelijk meergangendiner voor een betaalbare prijs. Ook wordt het restaurant mooi aangekleed voor de gasten.
Mee dineren?
De kosten bedragen 17,50 voor het diner inclusief twee drankjes. Mensen die wonen in een IJsselheemlocatie betalen een bijdrage van 10 euro.
Er zijn nog enkele plaatsen in Nieuwe Haven. Wie als een vorst ontvangen wil worden, kan zich aanmelden via receptie Nieuwe Haven, Burg. Vos de Waelstraat 1 Zwolle of (038) 426 3700.