Zwolle – Maandagmiddag werd de petitie voor het onder de aandacht brengen van de verwijderde prullenbakken gestart. Nu een dag later is het benodigde aantal van 500 ondertekeningen behaald. Dit betekent dat er voldoende ondertekeningen zijn om het onderwerp daadwerkelijk onder de aandacht te brengen bij de gemeente Zwolle tijdens de raadsvergadering.
Initiatiefnemer Arjen van der Zee is blij verrast dat de inwoners van Zwolle zo massaal hun steunbetuiging hebben bevestigd. "Dat de inwoners van Zwolle ontstemd waren wist ik natuurlijk al wel, maar dat het aantal benodigde handtekeningen nu al gehaald is was voor mij ook een verrassing. Het is zo massaal gedeeld op de sociale media dat diverse lokale en regionale nieuwsbulletins er aandacht aan willen besteden. Dit maakt me duidelijk dat het ook echt zo is dat ik een stem mag vormen voor een groot deel van de Zwolse inwoners." Aldus Van der Zee. Wel wil hij graag zo veel mogelijk ondertekeningen er bij verzamelen. "Hoe groter het aantal, des te krachtiger de stem." Voor het ondertekenen van de petitie: klik hier. Ook is er een emailadres geopend voor het inzenden van foto’s van vervuiling door het ontbreken van de prullenbakken: prullenbakken@cardeon.nl. Met deze foto’s is het goed aan te tonen dat de keuze om de bewoners zelf verantwoordelijk te stellen niet het gewenste effect heeft gehad.
Ik zie nog weleens zwerfafval in de vorm van plastic tassen, die pak ik dan op want de natuur en de dieren ondervinden daar schade van. Soms loop ik een uur met zo’n zak voor ik een bak zie, dat schiet niet op en krijg ik de neiging om het ook maar te laten liggen en dat is niet de bedoeling vind ik.
Mooi resultaat!! Zwollenaren voor Zwollenaren!
Als ik dan toch de rotzooi van anderen dien op te ruimen dan hoef ik vast geen afvalheffing meer te betalen.
Als al die ondertekenaars nu een bak adopteren is het probleem opgelost. Niet alleen kijken naar de overheid maar ook iets zelf doen!
@Jolanda
En Jolanda hoeveel bakken heb jij dan inmiddels geadopteerd?8)
Dit systeem van adopteren heb je in de VS ook, werkt daar goed.
Je kunt b.v. met een bedrijf een bepaald stuk snelweg adopteren, er komt dan een bord te staan “Adopted by…” Deze stukken snelweg zijn altijd vrij van rommel, want niemand wil zijn naam verbonden hebben aan een smerig stuk van de weg.
Dat haalt het in Nederland voorlopig lang niet, omdat hier veel meer een cultuur heerst van: “Daar ga ik toch niet voor betalen, ik betaal toch afvalstoffen heffing…..” en we liever de verantwoordelijkheid bij de overheid neerleggen.
Linksom of rechtsom, het moet betaald worden. Of dat nu via belasting gaat of via adoptie. Als je in andere landen (ook Amerika) ziet wat een zooitje het langs de weg is, blijkt de eerste manier zo slecht nog niet.
Onderhoud van de openbare ruimte vind ik bij uitstek een overheidstaak.
Je eigen voor en achtertuin schoonhouden prima, maar niet de openbare plekken. Dit is een taak van de overheid. We betalen hier namelijk niet voor niets belasting over. Of moet er nog meer geld in de schatkist komen, zodat bepaalde lieden die bij de overheid werken zich nog meer kunnen verrijken, doordat brave slaafse burgers taken onbetaald van de overheid gaan overnemen?
Ronnie007 slaat de spijker op zijn kop.
Belastingen gaan omhoog, we hebben ook al het werk van de Rova uit handen genomen ( Scheiden van afval ) en nu willen ze ook dat we de straten gaan vegen?
Dit is inderdaad de taak van de gemeente, hier betalen we belasting voor. Nogmaals belastingen zijn de afgelopen jaren gestegen en we krijgen er steeds minder voor terug, waar de f blijft al dat geld?
Ik wil wel een bak adopteren (kleine moeite, en inderdaad; de wereld is van ons allemaal en niet alleen maar wijzen naar de andere partij) maar krijg op mijn bericht naar de gemeente (twitter en mail) nog geen reactie..
Een oplossing zou dus zijn, minder belasting betalen en de burger houdt zelf zijn straatje schoon? Denk dat daar weinig van terecht komt, moet je eens kijken als er een keer sneeuw valt en wie dan daadwerkelijk ook voor zijn huis veegt. Dan bedoel ik niet alleen van de deur naar de straat, maar ook een meter naar links en rechts. Zelfs dat kunnen de meesten al niet opbrengen.
Ik ga geen bak adopteren. Ik ga niet de rotzooi van een ander opruimen. Ik betaal al genoeg belasting en afvalstofheffing. En als ik zelf troep heb, dan ruim ik dat op of ik neem het mee naar huis en gooi het daar in de vuilnisbak.
Eens!
Als je het afval mee naar huis neemt, hoef je de petitie ook niet te ondertekenen.
Ik ga ook geen bak adopteren. Gewoon belasting betalen met zijn allen en door de overheid bakken laten plaatsen en laten legen.
Geen geld voor, omdat je geen werk hebt? Op die manier worden ook weer banen gecreëerd. Niets mis mee!
Veel troep word door jeugd op straat gegooid, hoeveel aandacht word aan opvoeding (ook op scholen) besteed? Triest en vreemd als er geen geld meer zou zijn om afvalbakken te legen (niet iets om ev met behoud van uitkering te doen?).
Wat voor indruk moet dit maken op buitenlanders!
@Mike70
Dit topic heeft niets met sneeuwschuiven te maken. Dit topic gaat namelijk over een herhaaldelijk probleem over het gehele jaar. Jaar in jaar uit. Hier worden wij door de ons betaalde overheid ingezet om dit soort bepaaalde problemen te gaan oplossen. Als de overheid dit al aan ons overlaat, dan is dit een langzame weg naar een Anarchie, waarbij de Overheid zich terugtrekt zowel in de positieve zin als in de negatieve zin, waarbij de samenleving waarin wij nu leven in verval gaat raken.
🙂 Het einde der tijden is nabij 🙂
Gelet op de dalende kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening ligt het in den rede dat ook de lokale heffingen dalen.
En als we het zelf moeten doen/regelen dan is de gemeente geen partij meer en kunnen de heffingen beter worden afgeschaft waardoor er investeringsruimte komt voor vak- en maatwerk.
Maar goed dat is rechtsaf. Er is ook een linksaf.
Of zeg ik hiermee gekke dingen?
@ELRey
Dat de heffingen zullen dalen lijkt me niet waarschijnlijk, stijgen lijkt me reeeler, het leven is duur. Het zou m.i. wenselijk zijn om meer te bezuinigen, de vraag is dan natuurlijk maar waarop.