Zwolle stelt Groene Agenda vast

Zwolle – Zwolle is een groene stad. Dat groen draagt bij aan een aantrekkelijk woonklimaat. Door in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen, zoals natuurlijk spelen en een klimaatbestendige stad, wil het college die groene kwaliteit waarborgen en versterken. Het college heeft hiervoor de Groene Agenda vastgesteld.

 

Het huidige beleid zoals beschreven in het Groenbeleidsplan was na 15 jaar aan een actualisatie toe. In gesprekken met de stad en betrokkenen bij de groene omgeving is de Groene Agenda opgesteld. Er worden ten opzichte van het huidige beleid nieuwe accenten gelegd. De Groene Agenda signaleert nieuwe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het groenbeleid, denk bijvoorbeeld aan de veranderende maatschappij en de rol van de overheid daarin. Daarom wordt voor elk onderdeel van de Groene Agenda ook bepaald welke rol de gemeente Zwolle speelt: van actief, tot ondersteunend of volgend.

Rollen 

Biodiversiteit, natuureducatie en natuurlijke speelplekken zijn drie onderwerpen waar de gemeente een actieve rol speelt. De gemeente zoekt actief de samenwerking met partners en initiatiefnemers om verbeteringen in routes en groenstructuren te realiseren of om professionele stadslandbouw op poten te zetten.

Er is veel belangstelling voor het gebruik van braakliggende bouwgronden. De faciliterende rol die de gemeente hierin al speelt wordt voortgezet.

De meer volgende rol van de gemeente speelt bijvoorbeeld bij de verdere ontwikkeling van gebruiksactiviteiten in het groen.

 

Resultaten

We hopen dat de Groene Agenda 2015-2025 net zoveel resultaat krijgt als het Groenbeleidsplan uit 1998. Door het Groenbeleidsplan  is onder meer de bruikbaarheid en de bereikbaarheid van de parken verbeterd en uitgebreid. De meeste bestaande parken hebben een opknapbeurt gehad. De fiets- en wandelroutes zijn uitgebreid, zo kreeg het Rondje Zwolle een aantal extra kilometers en is de verharding van de paden aangepakt. Daarnaast zijn in de stadsranden nieuwe uitloopgebieden met natuurterreinen en bossen aangelegd. Voorbeelden zijn onder andere  Goosebroek (langs de Westerveldse Aa ter hoogte van Oosterenk),  en bossen bij Wijthmen, Zandhove en Bikkenrade. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolle stelt Groene Agenda vast”

  1. Zwolle een groene stad? Pff, laat me niet lachen! Als dat echt zo zou zijn, waarom wordt er dan niets aan het buitengebied gedaan? Daar staan grote bomen die met de eerste beste storm om kunnen vallen! Voor een paar jaar terug zijn er bomen gekapt omdat die “voor gevaar leverden”. Nu staan er echter dikke bomen die elk moment om kunnen vallen, en die leveren geen gevaar want daar willen ze niks aan doen! Hoe ver moet een burger gaan om door te dringen bij de gemeente? Ze zeggen dat het meevalt, maar hoe kunnen ze dat nou zien als ze de hele dag achter een bureau zitten? Nooit komen ze langs om de situatie te bekijken, hoe het echt is. Want die is levensgevaarlijk.

Reacties zijn gesloten.