De Broerenkerk in Zwolle was de afgelopen dagen het toneel voor de 4de editie van Zwolle Culinair. De horeca in de regio Zwolle is al jaren een belangrijke publiekstrekker. Met een ruim aanbod aan verschillende horecabedrijven, van kroeg tot toprestaurant, heeft Zwolle iedereen wat te bieden.
Om de Zwolse horeca professioneel te promoten is jaren geleden de Stichting Gezamenlijke Restaurants Zwolle opgericht. Een stichting met tweeëntwintig zeer uiteenlopende leden. Uiteenlopend maar met een gedeelde passie: het positief op de kaart zetten van Zwolle als horecastad en het organiseren van evenementen waar iedereen in Zwolle volop van kan genieten. Zwolle Culinair is uitgegroeid tot meer dan een presentatie van gerechten. Men kan er plaatsnemen in mini-restaurants die ook een goede indruk geven van de sfeer van het restaurant. Het publiek dat binnenloopt was zeer gevarieerd. Bijvoorbeeld, mensen die na het winkelen even een hapje wilden eten. In een gezellig ingerichte bar kon onder het genot van een drankje of een kop koffie even bijgepraat worden.