Zwolle – De Actuele Moderne Devotie Beweging komt met een Manifest Onderwijsstad Zwolle. Ze heeft daarbij de succesfactoren gebruikt die in de 15e en 16e eeuw Zwolle tot een onderwijsstad maakten, met Europese bekendheid. Uit heel Noord West Europa kwamen er studenten in Zwolle wonen, leven, leren en werken, om het onderwijs te volgen o.l.v. rector Johan Cele en zijn opvolgers. De hele stad profiteerde mee in welvaart, welzijn en groei.
De Moderne Devotie Beweging komt in het Manifest met verschillende voorstellen ; een Zwolse School gevormd door de Zwolse Acht en andere partijen, studenten die leren, leven, werken en wonen in een gemeenschap, de strategische onderwijsnota’s inhoudelijk koppelen aan andere sectoren met strategische nota’s en agenda’s, waardoor een meer integraal plan voor de hele stad en omgeving ontstaat, de talentontwikkeling en vakmanschap meer deel laten uitmaken van totale persoonlijkheidsvorming, de vorming van Kopklassen binnen de Zwolse School, met de beste docenten die er te vinden zijn, en tenslotte studenten die naast leren ook werken, en daarmee weer goedkoper kunnen wonen en leven.
Het Manifest Onderwijsstad Zwolle heeft als doel om van Zwolle de aantrekkelijkste studentenstad van het land te maken. De bedoeling is om het Manifest te verspreiden onder alle betrokken partijen en om het in gesprekken rond dit onderwerp te gebruiken, en daar waar mogelijk verder uit te voeren.
Tevens wordt wethouder Jan Brink om een reactie gevraagd.
Nobel, maar denk dat dit doel nogal te ambitieus gesteld is
Waarom niet? Doe maar gewoon, dan die je al gek genoeg?…
Zwolle is natuurlijk een geweldige stad!
Maar we hebben bijvoorbeeld geen universiteit.
Hoor dat “Het paard” wel een Horeca-hit is. Maar verder (verder dan een enkele studentensoos)?
In diverse gegooglede top 10 stond Zwolle niet.
Hier wel… op 15
Lachen toch: ‘De Actuele Moderne Devotie Beweging komt met een Manifest Onderwijsstad Zwolle. Ze heeft daarbij de succesfactoren gebruikt die in de 15e en 16e eeuw Zwolle tot een onderwijsstad maakten’
succesfactoren gebruikt uit de 15e en 16e eeuw :):):):) Toe!
Dat zijn successfactoren uit de middeleeuwen.
Studenten/onderzoekers/wetenschappers/natuurgenezers op de
pijnbank leggen als ze denken te weten dat de aarde ‘rond’ is? 😉
Ojee, religie van de ‘modere devotie’ op z’n domst en slechtst.
Hikje in de middeleeuwen waren ze nog niet zo dom hoor, ook in de Rooms Katholieke kerk niet.
Zoals Copernicus, een (Rooms Katholieke!) wetenschapper die bewees dat de aarde om de zon draaide, i.p.v. andersom.
Lijkt me voor jou ook leerzaam, vooral het laatste gedeelte over de zogenaamde tegenstelling tussen religie en wetenschap.
https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26996/copernicus-1473-1543.html