Pokerspel om woning aan Obrechtstraat

Zwolle – Aan de Obrechtstraat is vrijdagmiddag 21 november een 34-jarige man uit Bodegraven aangehouden. Hij had ruzie met kamerhuurders in een pand aan deze straat.

De man had gepokerd met de eigenaar van het onroerend goed. Inzet van het spel was de eigendomsakte van het pand. De man won het spel en wilde vervolgens met de nodige voortvarendheid twee huursters uit de woning zetten. Door de politie werd hij gewezen op de regels ter bescherming van huurders. De boodschap kwam echter niet over. De man werd agressief en beledigde de politiemedewerkers. Later bood hij hiervoor zijn excuses aan. Hij werd na verhoor heengezonden met een transactie van € 250,– en een dagvaarding.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

47 gedachten over “Pokerspel om woning aan Obrechtstraat”

  1. Wat is dit, een grap, had die man echt niet door dat dit niet zo werkt?
    Ik doe echt mijn best om te begrijpen wat er in die mans hoofd omging, maar kan er echt niet inkomen. Poker lekker verder ouwe…. ;D

  2. lekker zakie daar in holtenbroek. dit geeft onbewust wel weer aan met wat voor lieden wij hier te maken hebben. het schoelje van de samenleving wat arme studenten dik laat betalen voor shabby kamers.

  3. Die stijlozen, met hun tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende nieuws omwille van de geldbuidel, slapen ook nog. Zouden zgn. zo snel zijn maar blijven steken op het

    SpitsAlarm! 😀

    Terwijl dit toch écht nieuws voor hun is.

  4. @ghehe & @dick,
    Ik vind de Telegraaf juist een prima krant. Dit kwaliteitspapier leent zich er erg goed voor om vooral op het toilet gelezen te worden.

    Dit vanwege de overdadige hoeveelheid aan riooljournalistiek die het bevat.

  5. @gehe. verklaar je nader?

    Huis vergokt met pokeren Van onze correspondent

    Twingly blog zoeken1 blogs die verwijzen naar dit artikel
    Full House
    34 minuuten geleden dezekerweter.com – Wat den Neuq?ZWOLLE – Kamerhuurders in een Zwols pand hebben het onverhoeds aan de stok gekregen met een man die hun woning via het pokeren had gewonnen.

    De oud-eigenaar had zijn pand vergokt aan een 34-jarige man uit Bodegraven en die meende afgelopen vrijdag alvast twee huursters uit hun woning te kunnen zetten. De huurders sloegen alarm bij de politie, die de strijd aan de Obrechtstraat suste.

    De agenten wezen de man op de huurbeschermingsregels, maar daar had hij geen boodschap aan. Hij beledigde de agenten en werd agressief. Waarop de politie hem trakteerde op een boete van 250 euro.

  6. Complottheoriën neerploffen, respectloze kwetsende koppen fabriceren, mensen kapot maken, zo populistisch mogelijk NL opnaaien. Onrust suggereren om het daarna aan te woekeren. De “zwarte vingers haler” voor suggestief Nederland. Naai, de boel maar op; het hoeft allemaal niet waar te zijn. Heb nog een mailadres van zo’n regio-Oost-muts hier. Want waarom zou je info rechtstreeks halen als het ook via-via kan? Principes tellen niet, enkel de geldbuidel. Ze hebben wel een tijd een uitstekend columnist gehad…..Bert Dijkstra, schreef vrogger op de Sportpagina van de Zwolsche Courant. De rubriek “Over de Vrleugels”. Heb jarenlang zijn stukjes in mijn Ryam’s geplakt. Nog eens gesproken, dit blijkt het enige, voor zover hij weet wat ervan bewaard is.

    Wiki is ook duidelijk over de krant die roddelkoning Henk van der Meyden groot heeft gemaakt:

    De Telegraaf werd opgericht door jonkheer Henry Tindal, die tegelijkertijd ook het kopblad De Courant begon. Op 1 januari 1893 verscheen het eerste nummer. De eerste hoofdredacteur was A.L.H. Obreen, maar hij nam ontslag in 1899 omdat volgens hem te veel geld van de Telegraaf verdween naar de heilloze zakelijke avonturen van Tindal om water te zuiveren met ozon (Tindal zou later na zijn dood gelijk krijgen!). Obreen werd opgevolgd door W.F. Andriessen, neef van de beroemde kinderboekenschrijver P.J. Andriessen en telg uit een geslacht van schrijvers en doopsgezinde dominees. Samen met redactrice (medefinancier van de Telegraaf en vertrouwelinge van Tindal) Amy Grothe-Twiss waren zij verantwoordelijk voor een ware perscampagne ten gunste van Paul Kruger en zijn Zuid-Afrikaanse Boerenoorlog tegen de Engelsen. De Telegraaf kreeg in het geheim zelfs het privilege om persberichten over de oorlog een dag eerder te krijgen dan andere kranten.
    Andriessen gaf voor de Telegraaf ook een kinderkrant uit die hij als ‘raadselredacteur’ van inhoud voorzag. Amy Grothe-Twiss gaf zich uit als de nimf Swawa Helgi en in de kinderkrant van de Telegraaf ontstond een levendige briefwisseling tussen de nimf en de raadselredacteur, waarbij ook magische voorwerpen uitgewisseld werden. De kinderkrant met de verhalen van Swawa Helgi werd zo populair dat de nieuwe directeur Holdert (na de het failliet en de dood van Tindal) bang was dat Andriessen met de kinderkrant en de abonnees zou vertrekken [bron?]. Holdert ensceneerde daarom in 1903 een conflict met Andriessen. Hij had een stok nodig om ‘de kliek van Tindal’ te verwijderen uit de Telegraaf. Andriessen werd door de tirannieke Holdert ontslagen en vertrok naar de Alkmaarsche Courant. Amy Grothe-Twiss ging het verhaal van Swawa Helgi presenteren als openluchttheater op haar landgoed Villa Corvin in Hilversum, waarin ze in 1903 zelf de rol van Swawa speelde. Daarmee werd zij later bekend als ‘de moeder van het Nederlandse openluchttheater’. Zij was een van de rijkste vrouwen van Nederland, maar haar vermogen loste op in de avonturen van Tindal met de Telegraaf en de ozon, en ze is arm en ellendig gestorven.

    De dood van Tindal, het vertrek van Andriessen en Amy Grothe-Twiss, en de komst van Holdert markeerde niet alleen een keerpunt voor de Telegraaf, maar illustreerde ook de verandering van de tijdgeest. Tindal, Andriessen en Grothe-Twiss waren representanten van een optimistische en creatieve tijdgeest; het was de tijd van visionairen, Walden, Domela Nieuwenhuis, de Spoorwegstaking, de opkomst van het feminisme en de bekendheid met niet westerse religies. Vanaf het begin van de 20e eeuw zou dit optimisme letterlijk verstikt en verpletterd worden door de gruwelen van de wereldoorlogen en de totalitaire systemen van fascisme en communisme. Holdert is dan ook een representant van deze nieuwe tijdgeest door zich te associëren met totale systemen en zakelijk winstbejag te koppelen aan politiek opportunisme en populisme. Zo werd de Telegraaf in 1914 (na altijd pro-Duits te zijn geweest) opeens een spreekbuis van de Fransen en de Entente. De krant vond dat Nederland niet neutraal kon zijn, en partij moest kiezen (en dus oorlog voeren). En in de 2e Wereldoorlog liet Holdert de NSB en de Nazi’s binnenmarcheren in de kolommen van de krant. Ook na de oorlog zou de Telegraaf in de Nederlandse krantenwereld zich blijven profileren met het voeren van politieke campagnes op de redactionele pagina’s, bijv. door de verkettering van alles in de samenleving dat rook naar tegencultuur en nieuwe sociale bewegingen in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Na de opheffing van het katholieke dagblad De Tijd en het loslaten van het predicaat katholiek bij De Volkskrant, vond De Telegraaf ook tijdelijk een doelgroep bij conservatieve katholieken die moeite hadden met de veranderingen in hun kerk. Nog recentelijk de redactionele campagne tegen de files. De oorsprong van dit populisme lag in het conflict tussen Andriessen en Holdert in 1903.

    Toen Tindal in 1902 overleed, nam drukker Hendrikus Marinus Cornelis Holdert met hulp van geldschieters De Telegraaf per 12 september over, samen met De Courant. Vooral dit laatste blad bleek zeer winstgevend, zodat Holdert tussen 1903 en 1923 de ene krant na de andere kon opkopen. Holdert hief al deze kranten op. De naam Amsterdamsche Courant werd de ondertitel van De Telegraaf, en de naam Het Nieuws van den Dag werd aan De Courant gekoppeld. J.C. Schröder was de hoofdredacteur van de Telegraaf, maar de directeur functioneerde in feite als hoofdredacteur en had alle touwtjes in handen. Al vóór de Eerste Wereldoorlog was Holderts concern, gemeten naar de oplage van zijn kranten, het grootste dagbladbedrijf van Nederland. Vóór de Tweede Wereldoorlog omvatte het marktaandeel ruim 20% van de totale Nederlandse dagbladpers.

    Het (voormalige) Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds VoorburgwalIn 1926 begon de bouw van een nieuwe drukkerij/redactieruimte aan de Nieuwezijds Voorburgwal, ontworpen door J.F. Staal en G.J. Langhout, die in 1930 in gebruik werd genomen. Het gebouw zou in 1966 door woedende bouwvakkers worden belaagd (en gedeeltelijk vernield) tijdens de zogeheten ‘Telegraafrellen’.[2] Ook in 1930 kocht Holdert de laatst overgebleven mede-aandeelhouder uit. Sindsdien was hij enig eigenaar van het Telegraaf-concern en de enige echt grote ‘press lord’ die Nederland ooit gekend heeft.

    Eerste Wereldoorlog
    Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen Nederland een neutrale positie in het conflict had ingenomen, koos De Telegraaf zeer nadrukkelijk de zijde van Engeland, Frankrijk en Rusland tégen Duitsland en Oostenrijk. Hoewel de Staat der Nederlanden in een aantal strafprocessen trachtte De Telegraaf de mond te snoeren, volgde in alle gevallen vrijspraak. De hoofdredacteur van de Telegraaf, J.C. Schröder werd gearresteerd op 4 december 1915, omdat hij te veel commentaar over de smokkelhandel bij de Duitse grens had geschreven. Op 21 december 1915 werd hij weer vrijgesproken en is kort daarna ontslagen bij de Telegraaf.

    Tweede Wereldoorlog
    In de loop van juni 1940 kwam Holdert (via zijn zoon Hakkie Holdert jr.) in contact met ir. C.J. Huygen, die in september 1940 door ir. A.A.. Mussert (leider van de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) werd benoemd tot secretaris-generaal van deze beweging. Via Huygen verwierf Holdert de steun van Mussert in zijn streven niet in Duitse handen te vallen. Hiervoor betaalde Holdert f 25.000 (omgerekend naar de waarde in 2005 is dit: ?? 170.000) waarmee de NSB WA-uniformen kon laten maken. Ook betaalde Holdert aan Huygen diens maandelijkse toelage van f 1.000 (2005: ?? 6.900), later f 1.500 (2005: ?? 9.000). Hiermee gaf Holdert substantiële financiële steun aan de NSB.

    Medio 1942 werd de hoofdredacteur van De Telegraaf, J.M. Goedemans, ontslagen op last van prof. dr. T. Goedewaagen, op dat moment secretaris-generaal van het nationaalsocialistische Departement van Volksvoorlichting en Kunsten. Goedemans had, in een artikel over de Tachtigjarige Oorlog een vergelijking getrokken tussen het toenmalige verzet tegen de bezettende Spaanse overheid en het actuele verzet tegen de Duitse bezetter. Goedewaagen was van mening dat Goedemans een zekere sympathie tentoonspreidde voor verzet tegen een bezettende overheid. Vandaar zijn gedwongen vertrek, na een dienstverband van bijna 35 jaar. Goedemans’ artikel was echter slechts de aanleiding. De afwijzende houding van De Telegraaf ten aanzien van de staatkundige situatie in Nederland in de eerste oorlogsjaren, was de Duitse bezetter al langer een doorn in het oog. De Telegraaf werd gestraft met een (later weer herroepen) boete van f 10.000 (2005: ?? 69.000). Goedemans werd opgevolgd door J.C. Fraenkel, die – niet naar genoegen van de Duitse bezetter – in eerste instantie het beleid van Goedemans in grote trekken continueerde. Onder zware druk van het Reichskommissariat moest Fraenkel uiteindelijk instemmen met het plaatsen van artikelen die hem (en dus ook De Telegraaf) na de oorlog zijn aangerekend: anti-joodse artikelen en SS-frontreportages. Na het overlijden van Holdert in juli 1944 en het aftreden van Fraenkel in oktober 1944 kwam De Telegraaf geheel in handen van Holdert jr.[3] en diens SS-trawanten.

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog drukte de drukkerij van De Telegraaf pro-Duitse bladen, waaronder de Deutsche Zeitung in den Niederlanden. Hiermee vertoonde De Telegraaf hetzelfde gedrag als het genazificeerde concern van drukkerij/uitgeverij De Arbeiderspers, die de vervaardiging van veel nationaalsocialistisch drukwerk (onder meer Storm, Groot Nederland en De Waag) ter hand nam tijdens de Tweede Wereldoorlog.[4]

    Na de oorlog
    De Commissie voor de Perszuivering heeft geoordeeld dat Holdert het behoud van zijn kranten heeft bewerkstelligd door uit pure baatzucht en welbewust met de vijand te heulen, financiële steun te verlenen aan diens handlangers en verraderlijke en vijandelijke propaganda te voeren. Het oordeel van de Commissie betekende voor de krant een verschijningsverbod voor dertig jaar. Dat verbod werd in 1949 opgeheven. In die periode werden op de persen van De Telegraaf de dagbladen Trouw en Het Parool gedrukt, beide voortgekomen uit het verzet.

    Het oordeel van de Commissie voor de Perszuivering heeft er mede toe bijgedragen dat De Telegraaf de exponent bij uitstek werd van de collaborerende pers. Dat beeld wordt echter in de dissertatie van René Vos, Niet voor publicatie, de legale Nederlandse pers tijdens de Duitse bezetting, gemotiveerd genuanceerd.

    Van de affaire van 1945/1949 is de stellige indruk overgebleven dat De Telegraaf de exponent bij uitstek van de collaborerende pers tijdens de Duitse bezetting was. Die notie treft men nog zeer nadrukkelijk aan in (pers)publicaties uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Meer dan bij enig ander persorgaan het geval is, wordt het zicht op het doen en laten van De Telegraaf tijdens de Duitse bezetting vertroebeld en vertekend door het beeld dat men er zich van heeft gevormd, ten dele onder invloed van wat men meende dat zich vóór 1940 al had afgespeeld, maar vooral door de verwikkelingen in de jaren 1945­-1949. Die vertekening kan voor een groot deel worden gecorrigeerd met behulp van het bewijsmateriaal dat in het kader van de Perszuivering en de Bijzondere rechtspleging over De Telegraaf is verzameld.[7]

    Na de opheffing van het verschijningsverbod groeide De Telegraaf opnieuw uit tot het grootste dagblad van Nederland. In 1998 werd het kopblad De Courant/Nieuws van de Dag opgeheven.

    Onlags slaagde De Telegraf er nog met aanverwanten in, door hen geselecteerde mensen verantwoording te laten afleggen voor wat ze in de jaren ’80 (in hun ogen) verkeerd hebben gedaan…..zucht.

  7. Héhé eindelijk op Spitsnieuws van de stijllozen, die geheel ingevolge hun gedachtengoed, kwispelen en likken naar De Telegraf (zgn. als bron) te besodem*etert om gewoon naar weblogzwolle te wijzen.

  8. Oh Joop, ik dacht dat je je woning gekocht had omdat je zo’n topbaan hebt net als de rest in Zwolle-Oost? Zet jij jezelf even te kakken, hahahahaha, wel typisch Joop….

  9. ik heb mijn woning wel verkregen door slim te handelen en hard te werken.
    konden wij hier tot voor een paar jaar terug nog relaxed leven wordt de wijk tegenwoordig aardig vervuilt door mensen van buitenaf en het westen des lands.

  10. Pp, zie mijn link op het algemeen log, gaat deels over manipulatie van de media, door een bepaalde groep mensen. Hoewel het filmpje in de link vrij lang duurt, vind ik het belangrijk dat men deze informatie inzichtelijk krijgt.

  11. ik zit even naar jouw stukje te zoeken, maar zie dat jij nergens gereageerd hebt. of zou het zo wezen dat je ondere een andere naam hebt gereageerd?

  12. joop = joop en wie Pp is weet ik niet. laat de weblog redaktie maar even bekend maken dan of het 2 verschillende zijn. geef ff je mening over de onderwerpen hier werldverbeteraar en zo niet ga dan ergens anders sherlock holmes uithangen. als je het niet met sommige mensen eens bent kun je dat toch gewoon hier neerzetten of anders negeren? je bent een forumverslechteraar

  13. Héhé eindelijk op Spitsnieuws van de stijllozen, die geheel ingevolge hun gedachtengoed, kwispelen en likken naar De Telegraf (zgn. als bron) te besodem*etert om gewoon naar weblogzwolle te wijzen.

    wees blij. 😉

  14. ik sluit mij aan bij de reactie van joop. Als u van mening bent hier op dit forum Colombo uit te hangen, kan ik mede delen dat u altijd aan het werk zult blijven!!

  15. @Wereldverbeteraar,
    Wat is jouw probleem? Hoezo twijfel jij aan joop en pp? Het is fijn dat zulke jongens reageren op het forum. zonder zulke mensen is een forum/topic toch weinig aan of ook maar hetzelfde als al het andere…
    Het is net of jij het altijd gemunt hebt op deze mensen die gewoon hun steentje bijdragen aan de onderwerpen! 🙁 🙁 :'(

  16. geschreven door joop, op 24 november 2008 om 10:40
    wat is er mis mee als mensen een gokje doen? zelf heb ik mijn woning verkregen door het winnen van een spelletje balletje,balletje.

    geschreven door Wereldverbeteraar, op 24 november 2008 om 11:11
    Oh Joop, ik dacht dat je je woning gekocht had omdat je zo’n topbaan hebt net als de rest in Zwolle-Oost? Zet jij jezelf even te kakken, hahahahaha, wel typisch Joop….

    geschreven door Pp, op 24 november 2008 om 11:28
    ik heb mijn woning wel verkregen door slim te handelen en hard te werken.
    konden wij hier tot voor een paar jaar terug nog relaxed leven wordt de wijk tegenwoordig aardig vervuilt door mensen van buitenaf en het westen des lands.

    Zie hierboven het bewijs.
    Joop aka Pp is slechts vergeten zijn naam aantepassen in zijn 2e commentaar aangezien je pc je naam in het reactie formulier onthoud!

  17. Weereldverbeteraar, al lijkt het misschien alsof Pp antwoord geeft, volgens mij geeft hij gewoon een voorbeeld over hoe hij aan zijn huis komt. Staat volgens mij echt los van elkaar….

  18. We w8ten het verslag af van de admin, die kan zo aan de ip zien of het om 1 en dezelfde gaat…
    mocht dit zo zijn dan neem ik het terug wereldverbeteraar, mocht het niet zo zijn dan hoop ik niet dat jij overal een complot achter gaat zoeken en gewoon deze mensen hun mening laat geven en eens respecteerd hoe een ander er over denkt.
    denk persoonlijk onzin wat je hier zegt, pp mengt zich gewoon in de discussie naar mijn mening….of zoek jij overal altijd wat achter?
    dan zal het ook wel als een harde klap aankomen als je geen gelijk hebt…
    bij deze

  19. Haha Kees, volgens mij is ook zo’n beetje alles wel over dit topic besproken. Of we zouden toto-Zeeg er nog in moeten betrekken, maar dan hebben we Joppuh nodig en het is ook niet echt on-topic.
    Tuurlijk zijn Joop & Pp niet dezelfde persoon, het is te duidelijk om neer te typen.

  20. geschreven door dick, op 24 november 2008 om 13:14

    Wanneer gaat het weer over pokeren om een huis?

    😀 😀 😀 En dat zegt de grootste Zwolsche off-topicer…. 😉

    Of ben jij een forumverslechteraar??? ;D

    Geniaal nieuw woord Joop!! 😀

  21. @pp

    lekker zakie daar in holtenbroek. dit geeft onbewust wel weer aan met wat voor lieden wij hier te maken hebben

    Dat het pand in Holtenbroek staat wil nog niet zeggen dat de bewuste (ex)eigenaar ook uit Holtenbroek komt.
    Of ken je hem soms?

  22. @ forumverbrijzelaar Larry: Dit namengeneuzel komt als complottheorie nog niet eens in de volgende ronde. Sterker nog “verkeerd strakgetrokken” Jerney en Henk-J (met zondebril in zijn krullen) branden het in de 1e ronde al af. Toch lijkt vandaag veel mogelijk op off-topic gebied. nou ja, zonnetje erbij”: hoor niemand klagen.

    PS Ben nog wel bezig met een onderzoekje, met vergrootglas en pijp in de mik, of Plantje en PEC niet dezelfden zijn.

  23. Zelf houd ik wel van een gokje…. ook inzetten van een huis vind ik niet vreemd….. ken wel mensen met andere bedragen.. wie wil er een gokje wagen?? heeft pp meerdere persoonlijkheden ja: quote 1.50 nee 2 x de inzet.

    ps: waar is het volgende pokertoernoooiiiiii???

  24. wat een giller
    de kosten werden zekers te hoog voor mijn ex,en de niet nl sprekende huurders,moesten zeker uit de kleren(strippokeren) ;D ;D
    net als ik letterlijk en figuurlijk uitgekleed :'(
    hoe laag kun je zinken 8)
    wat een tralariaaaa daar in de obrecht.
    groetjes een ex vriendin

Reacties zijn gesloten.