Wethouder neemt kijkje bij spetterend Sinterklaasfeest in Sportcentrum Landstede

Foto van auteur

Foto: Ferdy Damman

Zwolle – Woensdag vierden ongeveer 200 kinderen de 10e editie van Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum. Stichting Kind in Beeld is heel blij dat het feest dit jaar wel kon doorgaan, ondanks alle regels rondom Covid-19.

Stichting Kind in Beeld is ook heel blij met de komst van wethouder Dorrit de Jong naar het feest. Zij kwam kennismaken met Hét Grote Sinterklaasfeest dat de stichting nu voor de 10e keer organiseerde.

En wat is het een spetterend feest geworden! De kinderen en hun ouders werden getrakteerd op iets te drinken en wat lekkers erbij. Ze konden genieten van een musical die met veel enthousiasme door de wethouder werd aangekondigd. De studenten van Landstede MBO Musicalperformer hebben weer een prachtig verhaal verzonnen en dit in musicalvorm uitgevoerd.

Bestuurslid Hans Bergman: ”Dankzij de weeshuisprijs 2019-2020 van het Hervormd Weeshuis konden wij dit jaar extra groots uitpakken met het jubileumfeest. We hebben daardoor meer extra activiteiten voor de kinderen kunnen regelen. Denk daarbij aan een ballonnenpiet, een schminkartiest die de kindersnoetjes mooi schminkte”. En niet te vergeten You-tube-idool Timo Miedema, die zijn springkunsten op de trampoline kwam tonen.

En natuurlijk kwam Sinterklaas zelf ook. “Als je dan die glunderende koppies ziet als ze met Sinterklaas op de foto mogen, dan weet je waar je het voor doet”, aldus werkgroeplid Susan Jansen.

Voor het naar huis gaan kregen alle kinderen ook nog een mooi nieuw cadeau en een tasje met extraatjes mee naar huis.

Alle ongeveer 500 kinderen die niet naar het feest konden komen krijgen hun cadeautje thuisbezorgd.

“Wij zijn zo blij met al die vrijwilligers die zich hiervoor inzetten”, benadrukt werkgroeplid Rachel Roodveldt nog maar eens. En die vrijwilligers vinden wij in de leden van Ladies Circle Zwolle, Rotary Zwolle Noord, leden van de atletiekvereniging AV PEC 1910. “En vergeet de studenten van Landstede MBO Medewerker Evenementenorganisatie niet. Evenals alle bedrijven en organisaties die ons belangeloos helpen een heel mooi feest te organiseren”, vult bestuurslid Marja van Ettingen aan. “En ja, volgend jaar doen we het met heel veel plezier allemaal weer! En dan hopen we weer een heleboel kinderen en hun ouders een mooie herinnering te kunnen geven.”