Van Kersbergen stopt als trainer HC Zwolle Dames 1

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Bart van Kersbergen stopt als hoofdcoach van de eerste damesploeg van Hockeyclub Zwolle. Zijn vertrek komt als verrassing en schok voor de speelsters en het bestuur van de hockeyvereniging. Van Kersbergen staakt zijn werkzaamheden niet per direct. Hij blijft voorlopig nog betrokken bij de damesploeg. Echter zal hij bij het begin van de tweede seizoenshelft buiten beeld zijn.

Dinsdag kreeg Erik Brunekreef, bestuurslid tophockey, totaal onverwachts een telefoontje van de hoofdcoach. Van Kersbergen gaf te kennen te stoppen als hoofdcoach en oefenmeester. Zijn werkzaamheden bij de damesploeg vergen te veel tijd en dat is niet vol te houden voor Van Kersbergen. “Ik was verrast en had dit niet zien aankomen. Toen Bart begon aan deze klus hebben we het uiteraard gehad over het aantal uren dat hij met hockey bezig zou zijn. Door omstandigheden is dit wel meer geworden,” aldus Brunekreef.

Niet alleen de hockeybestuurder zag het vertrek van de trainer niet aankomen. Ook de hockeysters hadden het niet verwacht. “De speelsters zijn donderdag ingelicht over het vertrek van hun trainer. De ploeg reageerde verrast en geschokt,” zegt Brunekreef.

De damesploeg verkeerde al in zwaar weer. De ploeg staat op een degradatieplaats in de overgangsklasse. Nu de coronaregels weer verder verscherpt worden is het niet ondenkbaar dat de Zwollenaren daadwerkelijk degraderen. De hockeybond besloot dat als de hockeycompetitie niet meer hervat kan worden na de winterstop de huidige stand leidend is bij promotie en degradatie.

Voor het bestuur wacht een zware klus. Ze moeten midden in het hockeyseizoen een nieuwe trainer zoeken voor een ploeg die er allesbehalve riant voor staat. “We gaan het weekend rondbellen en op zoek naar een nieuwe trainer,” zegt Brunekreef. “Samen met de ploeg kijken we dan naar een goede kandidaat. Uiteraard kunnen trainers die dit nieuws lezen me ook bellen.”

Van Kersbergen blijft tijdens de winterstop nog betrokken bij de vrouwenploeg. Zo zal hij nog een aantal fysieke trainingen geven tijdens de winterstop. Hij wil het stokje goed overdragen aan de nieuwe trainer. Eric Hoek, Joe Kodde en Roel Stofmeel, allen trainers bij de vrouwenploeg, blijven wel actief bij Dames 1 in de tweede seizoenshelft.