PEC Zwolle dinsdagavond tegen MVV

Foto van auteur

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat dinsdagavond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Na de zo pijnlijk verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag gaat het vizier nu op het bekertoernooi. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is MVV Maastricht de tegenstander.

Lang tijd om te treuren had PEC Zwolle niet. Na de uiterst pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent Fortuna Sittard, wacht de volgende tegenstander namelijk alweer. Wederom één uit Limburg. MVV Maastricht staat dinsdagavond om 18.00 uur tegenover de manschappen van Dick Schreuder.

MVV Maastricht is de nummer 12 uit de Keuken Kampioen Divisie. Halverwege de competitie vergaarde de ploeg van trainer/coach Klaas Wels 23 punten: zeven keer winst, twee keer gelijk en tien keer verlies. Afgelopen weekend liep de ploeg in Rotterdam tegen een kleine nederlaag aan bij Excelsior. De Rotterdammers met topscorer Thijs Dallinga in de gelederen, wonnen met 2-1.

Dallinga scoorde beide goals. Het Maastrichtse doelpunt kwam op de borden na een eigen goal van de thuisploeg. De bekendste naam bij de thuisploeg is de in Luik geboren Leroy Labylle, die vrijdag nog als invaller zijn opwachting maakte. De inmiddels 30-jarige verdediger die in Zwolle ook op meer aanvallendere posities stond, weet als geen ander hoe mooi een bekertoernooi kan zijn.

Labylle stond namelijk in Zwolle onder contract toen PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen op 20 april 2014 de KNVB Beker omhoog mocht houden. Voordat Labylle in Zwolle kwam spelen, speelde de speler ook al voor MVV en ook direct nadat zijn contract in de winter van het seizoen 2014/2015 werd ontbonden, was MVV de club waar Labylle terechtkwam. Vervolgens speelde de Belg nog voor VVV-Venlo, N.E.C. Nijmegen en het Belgische RFC Seraing om dit jaar opnieuw in Maastricht terug te keren.

Andere bekende namen die onder contract staan zijn onder meer Roland Alberg, die in het shirt van ADO Den Haag in 2014 nog eens een schitterende goal scoorde tegen PEC Zwolle en Mart Remans, die dit seizoen al verscheidene keren als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Voor PEC Zwolle waren de druiven zaterdagavond zoals gezegd zuur. Extra pijnlijk was ook nog eens het uitvallen van Dean Huiberts voor rust en Sam Kersten vlak voor het eindsignaal. Het tweetal is dinsdag dan ook niet van de partij. Ook onder meer Van Polen, Kenneth Paal, Mustafa Saymak en Daishawn Redan ontbraken al. Dat betekent voor Schreuder een nieuwe uitdaging in aanloop naar het duel van dinsdag. Wel behoren Van Polen en Saymak tegen MVV weer tot de wedstrijdselectie.

PEC Zwolle versloeg in de eerste ronde De Graafschap thuis met 4-1. Toen scoorden Yuta Nakayama, Saymak, Huiberts en Leandro Fernandes. MVV maakte in diezelfde ronde een nog langere reis dan deze dinsdag. Toen stond namelijk de uitwedstrijd bij ACV uit Assen op de rol. De man van de avond was Remans. In zijn eentje maakte hij korte metten met de Drentse amateurploeg: 0-3. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door de aanvaller.

Scheidsrechter bij PEC Zwolle – MVV Maastricht is Erwin Blank. Assistent-scheidsrechters zijn Richard Polman en Roan van Marrewijk. Official is Sam Dröge. In deze fase van het toernooi wordt nog geen gebruik gemaakt van de VAR.

De wedstrijd is dinsdagavond vanaf 18.00 uur live te zien op ESPN 2. Aanvankelijk zou de wedstrijd om 20.00 uur aanvangen, maar op aandringen van de clubs hebben de KNVB en ESPN het programma omgegooid, waardoor nu alle wedstrijden voor de thuisblijvende supporters op televisie zijn te volgen. Daarom speelt PEC Zwolle dus ook wat eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)