Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De allerlaatste wedstrijd van 2021 staat dinsdag op het programma voor PEC Zwolle. Dan neemt de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder het om 18.45 uur op tegen Vitesse in stadion Gelredome.

Voor PEC Zwolle was de eerste seizoenshelft er één om gauw te vergeten. Het vergaarde slechts zes punten en verkeert in degradatiegevaar. Afgelopen zaterdag kon de ploeg ook geen vuist maken tegen het sterkere FC Twente.

De nummer 5 van de ranglijst zegevierde in het MAC3PARK stadion met 1-3. Met nog één kans op een driepunter, zal PEC Zwolle dinsdagavond alles op alles moeten zetten, want Vitesse is op dit moment de nummer 5 van de ranglijst.

Vitesse en Twente wisselden namelijk van positie, omdat de Arnhemmers zaterdag niet wisten te winnen. Dat had de ploeg van Thomas Letsch vooral aan zichzelf te wijten. Op bezoek bij Sparta Rotterdam was er halverwege geen vuiltje aan de lucht. Nadat midweeks thuis van de Rotterdammers werd gewonnen in de beker (2-1), leek na negentig minuten dezelfde eindstand voor Arnhemmers op het scorebord te staan, maar Sven Mijnans dacht daar anders over. De Spartaan had na zeventig minuten zijn ploeg terug in de wedstrijd gebracht nadat Nikolai Baden Frederiksen twee keer had gescoord voor Vitesse. Iets wat de Deen in de beker midweeks ook al had gedaan. Diep in blessuretijd bleek een van richting veranderd schot van Mijnans keeper Jeroen Houwen echter te machtig, waardoor Sparta een knap punt pakte en Vitesse er twee zag verdampen. Een gelijkspel zat er voor Zwolle tegen Twente totaal niet in, maar dat resultaat leek bij de eerste ontmoeting dit seizoen (PEC trof Vitesse in speelronde 1) wel te behalen. Toch slaagde PEC Zwolle er niet in ondanks een veldoverwicht en enkele grote kansen om Vitesse op de eerste dag al puntenverlies te laten lijden. Het duel eindigde in 0-1. Ook toen was Baden Frederiksen de gevierde man bij Vitesse. De in Odense geboren aanvaller kan zeker niet altijd rekenen op speelminuten, maar kwam in vijftien eredivisie-optredens toch tot een prima aantal van zeven doelpunten.

Voor trainer Schreuder wordt het een bijzonder weerzien, zo vlak voor kerst. De oefenmeester kwam vorige maand over van Vitesse, waar hij assistent was onder Letsch. ,,Ik heb kort, maar goed in Arnhem gewerkt. Het is mooi om daar nu als hoofdtrainer terug te keren. Al gaat het morgen niet om sentiment, maar om resultaat. Daar ben ik, en de groep net zo, me volledig van bewust”, sprak Schreuder maandagmiddag na de laatste training in aanloop naar het slotduel van 2021. De oefenmeester kan nog altijd niet beschikken over Sai van Wermeskerken, Kenneth Paal, Daishawn Redan, Dean Huiberts en Sam Kersten. Wie niet meer in dat lijstje staat is Pelle Clement. Bijna vier maanden geleden, op 28 augustus, maakte Clement zijn laatste minuten in de Zwolse hoofdmacht. Op bezoek bij Willem II raakte de middenvelder dusdanig geblesseerd dat hij onder het mes moest. Na een lange revalidatie keerde Clement begin deze maand terug op het trainingsveld. ,,Pelle zit weer bij de wedstrijdselectie dinsdag. Hij traint meer dan een week volledig met de groep mee en is ontzettend gretig om het team te helpen”, aldus Schreuder.

Vitesse – PEC Zwolle begint dinsdagavond om 18.45 uur. Scheidsrechter is Pol van Boekel. De leidsman krijgt assistentie van Sander van Roekel, die zijn 556ste en tevens laatste wedstrijd in het betaald voetbal vlagt. Erwin Zeinstra is de andere assistent-scheidsrechter. Van Roekel vormde jarenlang met Zeinstra en de inmiddels ook al gestopte Björn Kuipers een nationaal en internationaal arbitraal trio, dat afgelopen zomer nog de EK-finale leidde. Rob Dieperink is de official van dienst en in Zeist fungeert Dennis Higler als VAR, bijgestaan door Dyon Fikkert

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)