Het weer: Flink zachter met wind en regenachtige periodes

Foto van auteur

Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is het tamelijk zacht in Zwolle. In de ochtend is het ongeveer 8 graden en dat blijft het tot in de middag. Een heel verschil met donderdag. Maar de overgang tussen zachte en koude lucht is dichtbij. Hetgeen een recept is voor bewolking en neerslag: vrijdag zijn er regenachtige periodes en droge.

De wind doet mee vanuit het zuidwesten tot westen, met kracht 3 à 4. Een behoorlijk briesje, dat in de loop van de middag sterk afneemt, draait naar noordelijke richtingen en daarna naar het oosten. De kou gaat het tijdelijk winnen in onze omgeving. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur een paar graden onder het vriespunt. Als er dan uit de wolken wat valt, kan dat een beetje sneeuw zijn. In Zwolle is de kans daarop klein, voegen we er haastig aan toe.

Eerste Kerstdag heeft opklaringen in petto voor Zwolle. Terwijl de zon schijnt, blijft de temperatuur de hele dag onder het vriespunt. En het is droog. Wie kerstsneeuw wil zien liggen, kan het ergens ten zuiden van Apeldoorn proberen. Maar sneeuwgarantie is ook daar absoluut niet te geven. In het volgende weerbericht duiken we nogmaals in de kerstsneeuwkwestie.

Tweede Kerstdag wordt Zwolle vanuit het zuidwesten heroverd door zachte lucht. Dat gebeurt waarschijnlijk in de tweede helft van de dag onder dikke bewolking. Waaruit in eerste instantie winters ongerief kan neerkomen. Houd rekening met ijzel of (natte) sneeuw. Ook dit bekijken we nader in het volgende weerbericht, hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)