Het weer: Minder nat, en een glimp van de zon

Foto van auteur

Dijkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag wordt het een stuk droger dan op de dinsdag. De dag begint droog. Een ieder die een wandelingetje wil maken om de kerstcalorieën te verbranden heeft een prima ochtendje.

Met ongeveer 11 graden op de thermometer is het behoorlijk zacht. Wel staat er nog een wisselvallige wind, die af en toe zal verrassen. De zon zal zich af en toe laten zien. Er is bewolking aanwezig, maar pas in de middag verwachten wij hieruit de eerste (mot)regenbuitjes. Dit zul je in de middag en avond kunnen merken.

De komende dagen blijft nachtvorst uit, ’s nachts kunnen we zelfs dubbele cijfers op de thermometer zien. De zon is amper waarneembaar doordat er dikke bewolking is, waar af en toe wat (mot)regen uit zal vallen. Toch is de zon op de achtergrond hard aan het werk. Dit zul je aan de temperaturen rond de 13 graden merken. Er staat een matige zuidwestenwind.

Nu de laatste dagen van het jaar aanbreken, is de hamvraag wat de weersverwachting voor de jaarwisseling zal zijn. Op oudjaarsdag zal het zo goed als droog zijn. Wel staat er een vrij krachtige wind overdag. In de avond zal dit afnemen. Ook lijkt het om 00.00 uur droog te zijn. ’s Nachts zal de temperatuur rond de 12 graden te liggen. Dit zal voor velen aangenaam zijn.

De wind zal in de nacht draaien, en komt uit het zuiden. Dit zorgt voor koelere lucht. Het nieuwe jaar zal droog beginnen, en leent zich prima voor een lekkere wandeling of fietstocht. Een ieder die thuis een Unox Nieuwjaarsduik doet, met maximumtemperaturen die rond de 10 graden liggen is het heerlijk zacht.