Vogellanden installeert Kinderadviesraad

Foto van auteur

Vlnr: Voorzitter cliëntenraad Lisette Loonstra, manager Kinderrevalidatie Mirella Willems, de KAR-leden Tamar, Lars en Josefien en bestuurder Fenna Eefting
Foto: Vogellanden

Zwolle – Vogellanden heeft een Kinderadviesraad (KAR) geïnstalleerd om kinderen en jongeren een stem te geven. Vanaf 11 januari is de KAR een officieel adviesorgaan van de zorgorganisatie.

De KAR zet zich in voor de rechten, wensen, ervaringen en behoeften van de patiënten binnen de afdeling Kinderrevalidatie van Vogellanden. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het organiseren van een KAR. Inmiddels is er een club van drie jongeren actief in de KAR. Zij komen regelmatig samen om het te hebben over hun ervaringen. Ze geven dan gevraagd en ongevraagd advies.

De onderwerpen zijn heel divers. Denk aan de beleving tijdens therapiemomenten en de beleving van (behandel)ruimtes. Of de communicatie en het taalgebruik tijdens besprekingen en het contact over de planning van therapieën. De KAR komt met ideeën hoe de behandelingen verbeterd kunnen worden.

Lars is een van de kinderen in de raad: “Het is fijn om mee te praten over onze behandeling. Vaak wordt er over ons gepraat, nu met ons.”

Bestuurder Fenna Eefting: “Wij zijn heel blij met een eigen Kinderadviesraad. Het geeft ons de kans om van hun ervaringen te leren en onze zorg continu te verbeteren.”

Foto 1
Vlnr: Voorzitter cliëntenraad Lisette Loonstra,  manager Kinderrevalidatie Mirella Willems, de KAR-leden Tamar, Lars en Josefien en bestuurder Fenna Eefting - Foto: Vogellanden
Vlnr: Voorzitter cliëntenraad Lisette Loonstra, manager Kinderrevalidatie Mirella Willems, de KAR-leden Tamar, Lars en Josefien en bestuurder Fenna Eefting
Foto: Vogellanden

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)