Het weer: Kans op nevel of mist en grijs

Foto van auteur

Merwedelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag zijn de perspectieven voor de zon niet nul komma nul. Maar het scheelt weinig. In de ochtend is het bewolkt en nevelig of mistig. Misschien blijft Zwolle hardnekkige mist bespaard dankzij een fractie wind uit het westen tot zuidwesten.

De dag begint om acht uur ‘s morgens met ongeveer 5 graden op de thermometer, in de middag wordt dat ongeveer 7 graden. Mocht de zon wel pardoes weten door te breken, dan iets hoger. Het blijft droog, als je de minuscule spatjes die wellicht uit de grijze wolkenlaag zakken niet meetelt. Een hogedrukgebied heeft een langgerekt centrum van Ierland via België naar Zuid-Duitsland. Wij bevinden ons dichtbij dat centrum, waardoor er hier weinig beweging in de atmosfeer zit. Lees: er is weinig wind.

Vrijdagavond valt dat beetje wind dat er overdag nog was ook grotendeels weg. Mist vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is waarschijnlijk.

Zaterdag heeft het centrum van het hogedrukgebied zich naar het oosten verplaatst. De zwakke wind draait bij ons naar zuidelijke richtingen. Of we hierdoor meer kans hebben om van de laaghangende bewolking af te komen, lijkt twijfelachtig.

Zondag is een beetje zonneschijn wel mogelijk. Er komt dan een matige wind te staan, kracht 3, die de wolken kan openbreken en mist voorkomt. De temperatuur in het weekend is 6 à 8 graden en de kans op neerslag is klein.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)