Gratis inzicht in energieverbruik voor alle Zwolse huurders

Foto van auteur

Zwolle – De energieprijzen stijgen. Een goed moment om te kijken hoe men kan besparen op
energiekosten. De drie Zwolse woningcorporaties willen hun huurders hier graag bij helpen.

Dankzij een subsidie vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) is het mogelijk alle huurders in Zwolle 2 jaar lang gratis een PlusAccount van de SlimmemeterPortal aan te bieden. Hierdoor krijgen huurders inzicht in hun energieverbruik. En kunnen zij actie ondernemen om zo de
energierekening te verlagen.

De SlimmemeterPortal is een gratis website waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik (elektra en/of gas). Iedereen met een Slimme meter kan meedoen. Door het PlusAccount kun je ook gebruik maken van een handige app en wordt er maandelijks automatisch een overzicht van het energieverbruik verstuurd. Een ander voordeel is dat je via het PlusAccount je verbruik (anoniem) kunt vergelijken met andere Zwolse huishoudens. Zo kun je zien of je meer of minder energie verbruikt vergeleken met andere huishoudens.

Alle Zwollenaren kunnen zich aanmelden voor de SlimmemeterPortal en het Plusaccount. De snelle aanmelders krijgen ook een energiebox met energiebesparende producten ter waarde van € 20. Alle huurders krijgen persoonlijk bericht van deze actie.


Voordeel voor de huurders van deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ is dat het PlusAccount voor hen gratis is en dat zij een 2-maandelijkse nieuwsbrief krijgen met onder andere nuttige energiebesparende tips.