Bekende Zwollenaren lezen voor op Nationale Voorleesdagen

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De Nationale Voorleesdagen vinden van 26 januari tot en met 5 februari plaats. Ook Stadkamer Zwolle organiseert dan verschillende (online) activiteiten.

Op 26 januari lezen bekende Zwollenaren op verschillende locaties aan jonge kinderen voor uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’. Op 26 januari en 2 februari vindt de Nationale Voorleeswedstrijd online plaats. Ieder jaar wordt bij de start van de Nationale Voorleesdagen bij Stadkamer gestreden om de titel Voorleeskampioen Zwolle. Tijdens de Nationale voorleesdagen zijn er ook verschillende online activiteiten voor kinderen en ouders.

Van de gemeente Zwolle gaan voorlezen: burgemeester Snijders, de wethouders De Jong, Van Willigen, Anker, Dogger en De Heer. Maar ook zangduo Mick en Henk zijn weer van de partij. De voorlezers maken er samen met de kinderen een leuk voorleesmoment van.

Op 26 januari en 2 februari bekijkt de jury ingezonden filmpjes van de schoolkampioenen. Ze lezen voor uit hun favoriete boek en hebben dit gefilmd. De jury kiest uiteindelijk drie winnaars die door mogen naar de regionale wedstrijd.

De jury, bestaande uit Evelyn Evertsen (medewerker boekhandel Westerhof), Renée Nieuwenstein (cultuuraanbieder op het gebied van lezen en schrijven), Margriet Leest (raadslid Groen Links), Patty Wolthof (raadslid PvdA) en Fenneke Aarnink en Kirsty Klomp (medewerkers Stadkamer), beoordeelt in wisselende samenstellingen de voorlezers.

Op een afgesproken tijdstip maakt de jury de voorleeskampioen van Zwolle bekend via een digitale ontmoeting met alle deelnemers. Uit iedere Zwolse ronde gaat er één voorleeskampioen naar de regionale ronde, dit jaar in Kampen. Vanwege het hoge deelnemersaantal in Zwolle is de wedstrijd opgesplitst in drie rondes en zijn er uiteindelijk dan ook drie Zwolse voorleeskampioenen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen in de week van 26 januari tot en met 5 februari staan verschillende online activiteiten op het programma. Op de website vind je het volledige programma www.stadkamer.nl/agenda

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)