Het weer: Stevige wind, in de ochtend nat, daarna opklaringen

Foto van auteur

Meerminneplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag begint nat in Zwolle. Het kan even flink doorregenen, terwijl de wind zijn kop opsteekt. De regen verdwijnt in de loop van de ochtend, maar het blijft stevig waaien. Windkracht 4, ‘s morgens uit het zuidwesten, tegen de middag draaiend naar west tot noordwest.

Een frontaal systeem trekt over. Dat veroorzaakt al deze activiteit, na het roerloze grijze weer van de afgelopen dagen. Donderdagochtend is de bewolking nog dik, in de middag verschijnen opklaringen. Rond het middaguur kan een losse bui over de stad komen. De temperatuur stijgt naar 8 à 9 graden, maar door de forse wind valt dat minder op. In de avond en nacht naar vrijdag zwakt de noordwestenwind heel geleidelijk af.

Vrijdagochtend houdt de noordwestenwind zich rustig. Na een overwegend droge nacht met opklaringen is het kwik gedaald naar ongeveer 4 graden. Vrijdag blijft het droog en ook qua zon ziet het er goed uit, vooral in de eerste helft van de dag. Er trekken stapelwolken voorbij. De temperatuur gaat in de middag naar ongeveer 7 graden.

Zaterdag springt er uit door de verwachte hoge temperatuur van 10 tot 12 graden in Zwolle. Dit gaat wel weer gepaard met veel wind. En veel bewolking waaruit soms enige regen valt. De wind geeft gas vanuit westelijke richtingen met kracht 4 tot 5. De meeste wind in de middag.

Zondag komt het kwik weinig hoger dan 7 graden. De noordwestenwind neemt gedurende de dag af. Er is een afwisseling van zon en wolken en het blijft waarschijnlijk droog.

Nu al zijn de ogen van de weerlui gericht op een lagedrukgebied dat maandag vanaf de Noordzee boven het noorden van Duitsland wordt verwacht. Althans volgens voorlopige berekeningen. De precieze koers en felheid van deze storing – met bijbehorend frontensysteem – is nog niet duidelijk. Maandag zou het behoorlijk wat regen en ook hagel, natte sneeuw en windstoten kunnen opleveren in de regio Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)