Het weer: Eerst een flets zonnetje, later kans op lichte regen

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het een groot deel van de dag droog. En de zon is te zien. Niet uitbundig aan een blauwe lucht, want ze schijnt flets door allerlei wolkensluiers heen. In de middag stijgt de temperatuur naar ongeveer 8 graden.

Wind is er ook, met name in de ochtend. De tendens is afnemend en draaiend van het noordwesten naar het westen, in de avond naar het zuidwesten. In de loop van de middag is de wind afgezwakt naar zwak tot matig. De bewolking is dan vanuit het zuidwesten dikker geworden. De kans op een beetje lichte regen of motregen groeit gestaag. In de avond komen we in vochtige en vrij zachte lucht terecht, het kwik daalt ‘s nachts nauwelijks.

In de nacht van woensdag op donderdag is het zwaar bewolkt. Een buitje is goed mogelijk. Dat geldt ook voor donderdag overdag. Die dag gaat onder een dik pak grijze bewolking voorbij. De wind komt uit het zuidwesten met kracht 3, een matige wind. De temperatuur klimt naar 9 graden, wat aan de hoge kant is voor begin februari.

Vrijdag passeert vanuit het noordwesten een koufront. Volgens de huidige timing begint het halverwege de ochtend uit dat front behoorlijk te regenen. Vrijdagmiddag ligt Zwolle achter het front. De temperatuur duikelt naar een graad 4. Mogelijk met felle opklaringen.

Zaterdag lijkt de beste dag van het weekend te worden, want dan is het droog met een grote kans op zonnige perioden. Zondag is het een bewolkte, winderige en vooral natte bedoening, dankzij een storing die vermoedelijk midden op de dag over Zwolle heen komt. De middagtemperatuur is een graad of 9.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)