Voorbeschouwing Buitenpost – Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum pakt zaterdag de draad in de competitie in de Hoofdklasse B weer op met een uitwedstrijd bij Buitenpost, dat dit seizoen onder voormalig Berkum-trainer Willem Brouwer verrassend sterk presteert.

De Zwollenaren daarentegen hebben de punten hard nodig om weer aansluiting bij de middenmoot te krijgen. “Buitenpost doet het dit seizoen goed. Het is een heel hecht team, een stugge ploeg ook waartegen het lastig scoren is,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar wij hebben de laatste tijd de stijgende lijn te pakken en we hebben er absoluut vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen pakken.“

Buitenpost had in de vorige jaren vaak moeite om het hoofd boven water te houden. Toen vorig seizoen de competitie werd afgebroken stonden de Friezen op een veertiende plek en een jaargang eerder was Buitenpost zelfs hekkensluiter toen de hoofdklasse moest stoppen.

Dit seizoen kwam er echter onder oefenmeester Willem Brouwer, die eerder zijn vakmanschap ook bij Berkum bewees, een ongekende verandering in de prestatiecurve van de ‘Blauwkes’ want bij het ingaan van de winterstop stond Buitenpost keurig vijfde. In november won de ploeg met 2-3 in de provinciederby bij ONS Sneek en werd het sterke Swift met 0-1 geklopt, waarna er thuis met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen directe concurrent HZVV.

Berkum kijkt heel wat minder tevreden terug op het eerste deel van de competitie, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra staat momenteel op een teleurstellende veertiende plaats. Dat is zonder meer te laag gezien de kwaliteiten van de selectie, die echter veelvuldig werd uitgedund door blessures en andere absenties.

In november speelden de Zwollenaren thuis met 1-1 gelijk tegen NSC Nijkerk en op eigen terrein werd er daarna een knappe 1-1 remise binnengehaald tegen koploper Urk. Een week later volgde echter weer een domper doordat er met 4-2 werd verloren bij DETO, waarbij Berkum een karrenvracht aan kansen om zeep hielp.

Na het stilleggen van de competitie boekte Berkum echter hoopgevende resultaten in oefenwedstrijden. In december werden de eersteklassers WHC en Go-Ahead Kampen met respectievelijk 1-2 en 0-6 verslagen en in januari volgde in Zwolle een 1-1 remise tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887.

Vorige week verrasten de Zwollenaren door derdedivisionist Staphorst met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Een lichtpuntje was bovendien dat spits Martijn Brakke, na vijf maanden blessureleed, eindelijk weer speelminuten kon maken en in het laatste oefenduel ook kon scoren.

Die goede resultaten moeten Berkum motiveren om in de competitie de weg naar boven in te slaan, maar de Zwollenaren weten dat Buitenpost een zeer harde noot om te kraken zal zijn. De wedstrijd Buitenpost – Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter John Kraak uit Piershil, die op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost om 14.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)